Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024 04:43
Τελευταία Ενημέρωση: 15 Ιανουαρίου 2015
Επικαιρότητα

Και το Δημοτικό Συμβούλιο είναι Charlie

Off

Ακολουθώντας την ευρωπαϊκή πεπατημένη των τελευταίων ημερών μετά το συγκλονιστικό τρομοκρατικό χτύπημα στη Γαλλία το δημοτικό συμβούλιο της πόλης έστειλε το δικό του μήνυμα ενάντια στην τρομοκρατία και το φόβο. 
Η συνεδρίαση του Σώματος το βράδυ της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε σε μία αίθουσα, την οποία κοσμούσε στο έδρανο του προεδρείου το πανό με τη φράση – σύμβολο «Je suis Charlie», ενώ σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους μοιράστηκαν κονκάρδες με την ίδια φράση.
Το Σώμα εξέφρασε σύσσωμο την καταδίκη της δολοφονικής – τρομοκρατικής επίθεσης και παράλληλα τα συλλυπητήριά του και την αλληλεγγύη του στο γαλλικό λαό.
«Υπερασπιζόμαστε τις αξίες μιας παγκόσμιας ανοιχτής και ανεκτικής κοινωνίας που σέβεται τη διαφορετικότητα, στο χρώμα, στη φυλή, στη θρησκεία, στον πολιτισμό, στην άποψη. Προβάλουμε τα ιδεώδη της Δημοκρατίας απέναντι στη βαρβαρότητα και τη μισαλλοδοξία», είπε ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας στην τοποθέτηση του, που αποτέλεσε την πρόταση ψηφίσματος που εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκαν και οι τοποθετήσεις των επικεφαλής της αντιπολίτευσης, με τη συζήτηση να ολοκληρώνεται με την τήρηση σιγής ενός λεπτού.

 

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ