Πολιτισμός

«Η γυναίκα του πρωινού τρένου» από τον Δημήτρη Γράψα

Off

Μια διακριτή διαδρομή στο χώρο του βιβλίου κάνει το νέο μυθιστόρημα του Δημήτρη Γράψα «Η γυναίκα του πρωινού τρένου» που εκδόθηκε τον τελευταίο χρόνο από τις εκδόσεις Καστανιώτη, έχοντας καταφέρει να κερδίσει το ενδιαφέρον τόσο του αναγνωστικού κοινού όσο και των βιβλιοκριτικών και των μέσων ενημέρωσης. 

Ο Δημήτρης Γράψας με καταγωγή από τη Λευκάδα γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1984 στην Αθήνα, όπου και κατοικεί. Είναι φυσικός, απόφοιτος του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη Λευκάδα έγραψε το μεγαλύτερο μέρος από τη "Λευκή κουρτίνα", το πρώτο του βιβλίο το 2016, το οποίο βρέθηκε στη βραχεία λίστα υποψηφίων για το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου πεζογράφου "Μένης Κουμανταρέας" της Εταιρείας Συγγραφέων.

Με το νέο του μυθιστόρημα ήταν επίσης υποψήφιος για το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUPL).

Στη «Γυναίκα του πρωινού τρένου» ξεκινάει από μία συνάντηση και ένα ζευγάρι με αφηγήσεις μέσα στις αφηγήσεις και ένα κλίμα αστυνομικής αγωνίας που εξελίσσει την πλοκή.

Είναι κάθε πρωί μαζί, στο ίδιο δρομολόγιο. Ο Πέτρος παίρνει το τρένο από τον σταθμό «1», στις 07:37 ακριβώς, και στο τελευταίο βαγόνι βρίσκει πάντα την Αγνή, που έχει επιβιβαστεί στην αφετηρία. Συνήθως κάθεται απέναντί της. Την έχει ερωτευθεί σιωπηρά, όμως δειλιάζει να της μιλήσει. Και όταν αποφασίζει να κάνει πέρα τους δαίμονες και τους φόβους του, η Αγνή εξαφανίζεται. Αρχίζει τότε να την αναζητεί. Εντοπίζει τελικά το σπίτι της, φτάνει εκεί γεμάτος ελπίδα, αλλά αντί να βρει εκείνη, συναντά μια μυστηριώδη γυναίκα, που προσπαθεί να τον πείσει πως βρίσκεται σε λάθος μέρος.  Όμως ο Πέτρος δε θα φύγει, αν δε βρει την Αγνή. Πρώτα απ’ όλα για να βεβαιωθεί πως τίποτα κακό δεν της έχει συμβεί. Κι ύστερα, γιατί έχει έρθει από πολύ μακριά – τόσο μακριά που κανείς δεν ξέρει και δεν υποψιάζεται.

Κεντρικό ρόλο παίζουν και τα βιβλία που διαβάζει η Αγνή στο τρένο με τον Πέτρο να προσπαθεί να επικοινωνήσει δείχνοντας ενδιαφέρον για τα βιβλία. 

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ