Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024 05:49
Τελευταία Ενημέρωση: 16 Ιανουαρίου 2015
Επικαιρότητα

Σε στενό κλοιό στην τελευταία στροφή

Off

Ξεκινάει η τελευταία και πιο κρίσιμη εβδομάδα των εκλογών. Η σύντομη έτσι κι αλλιώς προεκλογική περίοδος συμπυκνώθηκε τελικά σε ένα διάστημα λιγότερο των τριών εβδομάδων όπου έπρεπε να γίνουν όλα: Από το να αναπτυχθούν τα προγράμματα των κομμάτων, μέχρι να εκδηλωθούν οι επικοινωνιακές τακτικές.
Η εβδομάδα που έμεινε συγκεντρώνεται πλέον στην κατάφαση: Στην επιχείρηση δηλαδή των κομμάτων να πείσουν τον ψηφοφόρο να ρίξει το ψηφοδέλτιό τους στις κάλπες. Είναι παράλληλα και η εβδομάδα του σταυρού για τους υποψηφίους αφού τώρα θα κατασταλάξουν οι εκλογείς.
Η μέχρι τώρα διαδρομή της προεκλογικής περιόδου έχει διαμορφώσει ήδη κάποια χαρακτηριστικά:
– Σημαντικό είναι ότι ο κόσμος ενδιαφέρεται για τις εκλογές, συμμετέχει σε συζητήσεις, έχει γνώμη. Η σημασία των εκλογών έχει γίνει κατανοητή και καταγράφεται το αυξημένο ενδιαφέρον του εκλογικού σώματος, το οποίο όμως πλέον δεν εκφράζεται μέσα από μεγάλες προεκλογικές συγκεντρώσεις, σημαιάκια ή φανατισμούς.
– Το ήρεμο σχετικό κλίμα και η ψυχραιμία των πολιτών, είναι επιπλέον ένα χαρακτηριστικό που θα έλεγε κανείς ότι δεν ήταν και αναμενόμενο μετά την ένταση που προηγήθηκε με την προεδρική εκλογή. 
– Ένα τμήμα των ψηφοφόρων δεν εκφράζει ακόμα την επιλογή του, αν και φαίνεται ότι την έχει κάνει. Μαζί με τους αναποφάσιστους είναι φανερό ότι αποτελούν τμήματα του εκλογικού σώματος που θα διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα.
– Οι βασικές πολιτικές επιλογές μπορούν και έχουν γίνει από τους ψηφοφόρους. Σε αυτές τις εκλογές τα στοιχεία για την κατάσταση της χώρας είναι γνωστά στους περισσότερους και αυτό που επιλέγει κυρίως ο καθένας είναι ο δρόμος που θέλει να ακολουθηθεί από την επόμενη κυβέρνηση. Η πόλωση όμως των δύο κομμάτων, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ ίσως να μην επιτρέπει ευκρινώς να ακουστεί και το μήνυμα των μικρότερων κομμάτων.
Κρισιμότερο θα έλεγε κανείς είναι να διατηρηθεί το ειρηνικό κλίμα μέσα στην κοινωνία. Αυτό θα αποτελέσει και εφόδιο για την επόμενη μέρα σε κάθε κόμμα που θα αναλάβει τη διακυβέρνηση.
ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ