Επικαιρότητα

Μπαίνουν στις τάξεις χωρίς τμήματα ένταξης

Off

Δεκάδες προσφυγόπουλα που διαμένουν πλέον στις δομές φιλοξενίας των Ιωαννίνων και των Δολιανών έχουν μπει στις τάξεις των δημοτικών σχολείων, χωρίς όμως να έχουν γίνει οι απαραίτητες προετοιμασίες για την πρόσληψη του εκπαιδευτικού προσωπικού και τη λειτουργία των τμημάτων υποδοχής και ένταξης.

Το φαινόμενο πλέον προσλαμβάνει διαστάσεις σε πολλά σχολεία των Ιωαννίνων, όπου σε τάξεις του Δημοτικού μεταφέρονται και ξεκινούν να παρακολουθούν την εκπαιδευτική διαδικασία, προσφυγόπουλα που δεν γνωρίζουν ούτε μία ελληνική λέξη. Το εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό ζήτημα είναι προφανές και γι’ αυτό την Δευτέρα η Διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών ζήτησαν την ενημέρωση της Περιφερειακής Διεύθυνσης και την παρέμβαση προς το υπουργείο.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κων. Καμπουράκης παραδέχθηκε ότι υπάρχει σοβαρό ζήτημα με την καθυστέρηση διορισμών εκπαιδευτικών στα τμήματα τάξης υποδοχής και ένταξης, οι οποίοι αναλαμβάνουν την εκμάθηση της γλώσσας και την εποπτεία των μαθητών. Είναι ενδεικτικό ότι στα Γιάννενα λειτουργούν οκτώ τμήματα υποδομής που διαθέτουν εκπαιδευτικό προσωπικό, ωστόσο λείπει προσωπικό για άλλα 15 τμήματα σε πρώτη φάση και για άλλα οκτώ τμήματα υποδοχής που θα λειτουργήσουν στην επόμενη φάση.

«Η ενημέρωση που έχουμε από το υπουργείο είναι πως έχουν διασφαλισθεί οι πιστώσεις και περιμένουμε τη δημοσίευση στο ΦΕΚ της ίδρυσης των τμημάτων. Πιστεύουμε ότι στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα έχει αντιμετωπιστεί το ζήτημα», σημείωσε.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τα κενά σε οργανικές θέσεις, ο κ. Καμπουράκης τόνισε ότι σε όλη την Ήπειρο υπάρχουν μόλις έξι κενά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ωστόσο περισσότερα είναι τα κενά στην ειδική αγωγή.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου