Επικαιρότητα

Προχωράνε οι εργασίες στο παλιό Χατζηκώστα

Off

Πολλά ερωτήματα γεννώνται μετά την ενημέρωση στο δημοτικό συμβούλιο από τον δήμαρχο της πόλης Μ. Ελισάφ σχετικά με τις ενέργειες και τις αποφάσεις, οι οποίες όμως είχαν προφορικό και όχι δεσμευτικό χαρακτήρα, από τους συναρμόδιους φορείς τους προηγούμενους μήνες, για την μεταστέγαση του ΣΑΠ από την ΕΛΕΠΑΠ στο παλιό Χατζηκώστα, μαζί με το 1ο Νηπιαγωγείο.

Από όταν ξεκίνησε η συζήτηση για το Νηπιαγωγείο της Παπαζόγλειου, τέθηκε στο τραπέζι και η προοπτική μεταστέγασης του ΣΑΠ με τις σχετικές αναφορές όμως και διαβεβαιώσεις, απλώς να αποτελούν αντικείμενο συζήτησης, όχι όμως και δεσμευτικών αποφάσεων. 

Όπως εξήγησε ο κ. Ελισάφ σε κανένα έγγραφο δεν αποτυπώθηκε η πρόθεση μεταφοράς του συγκεκριμένου σχολείου, με τη δημοτική αρχή και την διεύθυνση εκπαίδευσης να ξεκινούν σχεδόν από το μηδέν τη διαδικασία.

Αφού εξετάστηκε σειρά άλλων λύσεων, όπως η μεταφορά στο σχολείο της Περιβλέπτου ή η συστέγαση με το ΚΔΑΠ ΑμεΑ, οι οποίες και απορρίφθηκαν, η προοπτική της μεταστέγασης στο παλιό Χατζηκώστα αποτελεί μονόδρομο, σύμφωνα με τον κ. Ελισάφ.

Μετά το σχετικό αίτημα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, συνεδρίασε χθες και η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας και εν συνεχεία θα αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο.

Η κατεδάφιση των παλιών κτιρίων έχει ολοκληρωθεί και όπως σημείωσε ο δήμαρχος σε συνεργασία με την διοίκηση του νοσοκομείου Χατζηκώστα θα γίνει η μεταφορά των δικτύων ηλεκτροδότησης, ώστε να συνεχιστούν οι εργασίες. 

Με την ολοκλήρωση αυτών θα δρομολογηθεί η τοποθέτηση των προκατασκευασμένων κτιρίων και θα ξεκινήσει η διαδικασία ώστε αυτά να γίνουν λειτουργικά, ενώ η δημοτική αρχή αποδέχθηκε ως απόλυτη αναγκαιότητα την παρατήρηση της κας Καλογιάννη, ότι εκτός από λειτουργικά, τα κτήρια θα πρέπει να είναι και νόμιμα.

Την έκπληξή του για όσα ανέφερε ο δήμαρχος, εξέφρασε ο δημοτικός σύμβουλος της «Ενότητας Πολιτών» Στεφ. Σίντος, που μετείχε στις συναντήσεις των προηγούμενων μηνών, με την ιδιότητα του προέδρου του Συλλόγου Δασκάλων – Νηπιαγωγών Ιωαννίνων.

Όμως, ο Θ. Μπέγκας έδειξε να γνωρίζει περισσότερα για τους λόγους, οι οποίοι επηρέασαν καθοριστικά στο να μην αναγράφεται καν η προοπτική μεταφοράς του ΣΑΠ στο παλιό Χατζηκώστα. 

Όπως είπε, τα προκάτ κτήρια που έχει εξασφαλίσει η Περιφέρεια, δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες και των δύο σχολείων.

«Ο χώρος στο παλιό Χατζηκώστα επαρκεί, όμως τα προκάτ κτήρια δεν είναι αρκετά για να καλύψουν και τις δύο σχολικές μονάδες», ανέφερε ο κ. Μπέγκας.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ