Επικαιρότητα

Τρεις πορείες, αλλά και μαζική συμμετοχή

Off

Συμβολικού και ουσιαστικού χαρακτήρα είναι κάθε φορά οι επετειακές εκδηλώσεις της 17ης Νοεμβρίου για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, όμως ο εορτασμός του 2019 στην πόλη των Ιωαννίνων είχε στοιχεία που μπορούν να τον χαρακτηρίσουν ιστορικό.

Ήταν η πρώτη φορά στα χρονικά, που στην πόλη των Ιωαννίνων ανήμερα της 17ης Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν τρεις ξεχωριστές πορείες με την ίδια αφετηρία και την ίδια πορεία, με τους διοργανωτές ωστόσο να αποφεύγουν να συναντηθούν, για προφανείς πολιτικούς λόγους και διαφορές.

Το πρώτο μπλοκ των διαδηλωτών ήταν αυτό του ΚΚΕ, του ΠΑΜΕ του ΕΚΙ και φοιτητικών συλλόγων του Πανεπιστημίου που ανήκουν και προέρχονται ιδεολογικά από τον ίδιο χώρο.

Ακολούθησε ένα δεύτερο μπλοκ διαδηλωτών επίσης με αμιγή πολιτικά χαρακτηριστικά, αυτό του ΣΥΡΙΖΑ, επίσης με τη συμμετοχή εκπροσώπων του φοιτητικού κινήματος, φορέων και συλλογικοτήτων.

Η τρίτη και μεγαλύτερη σε όγκο πορεία ήταν αυτή που πραγματοποίησαν οι φοιτητικοί σύλλογοι, καθώς επίσης και σύλλογοι εκπαιδευτικών, με τη συμμετοχή και εκατοντάδων πολιτών.

Και οι τρεις πορείες ακολούθησαν την ίδια διαδρομή, καταλήγοντας στο κέντρο της πόλης, χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό επεισόδιο.

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας είχαν αναπτυχθεί περιμετρικά του κέντρου, ενώ κλούβες της αστυνομίας είχαν αποκλείσει την πρόσβαση προς το αστυνομικό μέγαρο.

Εκεί, οι διαδηλωτές της τρίτης πορείας φώναξαν συνθήματα κατά της αστυνομίας και συνέχισαν την πορεία τους.

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ