Επικαιρότητα

Όταν η αστυνομική λογοτεχνία πήγε… Πανεπιστήμιο

Off

Το ξεχωριστό και ιδιαίτερο είδος της αστυνομικής λογοτεχνίας πραγματεύεται και παρουσιάζει η πρωτότυπη έκθεση τεκμηρίων, θεωρητικών κειμένων, περιοδικών και μυθιστορημάτων, που εγκαινιάστηκε χθες στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Στους μυημένους και τους λάτρεις της αστυνομικής λογοτεχνίας, ίσως η πορεία της στον ελλαδικό χώρο να είναι γνωστή. Το βέβαιο είναι όμως ότι η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών αγνοεί ότι αστυνομική λογοτεχνία, μυθιστορήματα και περιοδικά εκδόθηκαν στην Ελλάδα λίγο πριν τα μέσα του 20ου αιώνα. Κάποια τέτοια μοναδικά και σπάνια τεκμήρια φιλοξενούνται και παρουσιάζονται στην έκθεση που εγκαινιάστηκε το πρωί της Τετάρτης.

Ο διευθυντής της Βιβλιοθήκης Γ. Ζάχος έδωσε το στίγμα της συγκεκριμένης προσπάθειας ενώ ο Επίκουρος Καθηγητής Λάμπρος Φλιτούρης και η υπεύθυνη της έκθεσης Φεντερίκα Αμπρόσο μίλησαν για την προσπάθεια που εξελίσσεται στον ακαδημαϊκό χώρο με το έντονο ενδιαφέρον για τη μελέτη της αστυνομικής λογοτεχνίας αλλά και για μία εξαιρετική μελέτη που βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά ακριβώς στην πορεία του συγκεκριμένου είδους στην Ελλάδα.

Μεταξύ των τεκμηρίων που φιλοξενούνται στην έκθεση και μερικά σπάνια περιοδικά που παραχώρησε ευγενικά για την έκθεση ο δημοσιογράφος της «Ε» Φιλήμων Καραμήτσος.

 

Ιστορία και  αστυνομικό  μυθιστόρημα

 

Το Εργαστήριο ιστορικής έρευνας νεότερων και σύγχρονων κοινωνιών διοργανώνει από το Τμήμα Ιστορίας & Αρχαιολογίας, κύκλο στρογγυλών τραπεζιών νεότερης και σύγχρονης ιστορίας στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής» 

Την Τρίτη 26 Νοεμβρίου (20:30) έχει ως θέμα «Ιστορία και αστυνομικό μυθιστόρημα».

Θα μιλήσουν η Φεντερίκα Αμπρόσιο, ο Χρήστος Δερμεντζόπουλος και ο Λάμπρος Φλιτούρης ενώ θα συντονίσει η Λήδα Παπαστεφανάκη. 

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ