Επικαιρότητα

Έντονο το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού

Off

Στην απόφαση προσωρινής αναστολής εισαγωγών νέων περιστατικών στις δομές προστασίας ΑμεΑ προχώρησε το Δ.Σ του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Ηπείρου, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού και της γενικότερης υποστελέχωσης.

Τα προβλήματα εντείνονται καθώς ολοκληρώνεται το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας μέσω του ΟΑΕΔ και στις 31 Δεκεμβρίου λήγουν οι συμβάσεις του επικουρικού προσωπικού.

Έτσι, η αναστολή αυτή, έστω κι αν έχει προσωρινό χαρακτήρα όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση, αφού υπάρχει η δέσμευση για έναν νέο κύκλο οκτάμηνης εργασίας, είναι το ελάχιστο μέσο διασφάλισης της εύρυθμης λειτουργίας των υπηρεσιών.

Το κυρίαρχο ζήτημα αφορά στην πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με το Δ.Σ να έχει αποστείλει εδώ και καιρό τα σχετικά αιτήματα, χωρίς όμως θετική απάντηση από το υπουργείο.

 

Στάση εργασίας

Στο πλαίσιο αυτό, ο Σύλλογος Εργαζομένων του Κέντρου Πρόνοιας Ηπείρου πραγματοποίησε χθες δίωρη στάση εργασίας, επιχειρώντας να στείλει ένα μήνυμα για την απόλυτη ανάγκη ανταπόκρισης της πολιτείας στα αιτήματα του Κέντρου.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Χριστόφορος Χριστογιάννης σε δηλώσεις του κατά την στάση εργασίας είναι δεδομένο ότι οι υπάρχουσες ανάγκες δεν καλύπτονται από το υφιστάμενο προσωπικό και η κατάσταση θα γίνει πολύ δυσκολότερη με την λήξη των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού.

Και οι εργαζόμενοι και η διοίκηση ζητούν την παράταση των υφιστάμενων συμβάσεων, τουλάχιστον μέχρι να αναρτηθούν οι οριστικοί πίνακες των επιτυχόντων της προκήρυξης γι’ αυτές τις θέσεις.

«Εάν δεν ληφθεί άμεσα μέριμνα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων θα δημιουργηθεί τεράστιο ζήτημα για την ασφαλή διαβίωση των ωφελούμενων», σημείωσε ο κ. Χριστογιάννης.

Στο ίδρυμα «Νεομάρτυς Γεώργιος» όπου πραγματοποιήθηκε η στάση εργασίας βρέθηκαν και εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους ο Χρ. Γιωτόπουλος, γενικός σύμβουλος της ΠΟΕΔΗΝ, ο Χρ. Γρίβας πρόεδρος του Ν.Τ. Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ και ο Γ. Πρέντζας από το ΠΑΜΕ υγείας.-

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ