Τελευταία Νέα

Δευτέρα 16 Μαΐου 2022 06:19
Τελευταία Ενημέρωση: 28 Νοεμβρίου 2019
Εκδηλώσεις

Οι Έλληνες Βυζαντινολόγοι συναντώνται στα Γιάννενα

Off

Η ανταλλαγή επιστημονικών απόψεων, η πληροφόρηση σχετικά με τα νέα πορίσματα της έρευνας και η ενθάρρυνση νέων επιστημόνων να συνεχίσουν και να εμβαθύνουν στις σπουδές τους, είναι ο στόχος της Συνάντησης Ελλήνων Βυζαντινολόγων που επιστρέφει στα Γιάννενα και στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων μετά από 19 χρόνια. 

Η εναρκτήρια τελετή της Συνάντησης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην Αίθουσα Λόγου και Τέχνης και η διοργάνωση ανήκει στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών "Βυζαντινές Σπουδές" του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας και στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών "Μεσαιωνική και Νέα Ελληνική Φιλολογία" του Τμήματος Φιλολογίας. 

Το συνέδριο διεξάγεται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Επιτροπής Βυζαντινών Σπουδών, η οποία υπάγεται στη Διεθνή Επιτροπή Βυζαντινών Σπουδών.

Στο συνέδριο λαμβάνουν μέρος περίπου 140 Έλληνες Βυζαντινολόγοι, πολλοί από αυτούς νέοι επιστήμονες, από Ελλάδα, Κύπρο, Αυστρία, Αλβανία, Γερμανία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο και Γαλλία. Οι συνεδριάσεις είναι χωρισμένες ανάλογα με τη θεματική τους σε Φιλολογικές, Ιστορικές και Αρχαιολογικές με παράλληλες συνεδρίες και μέσα σε αυτές υπάρχουν και υποκατηγορίες όπως Ιστοριογραφία, Υμνογραφία, Αγιολογία, Βυζαντινή κοινωνία και πηγές, Εσωτερική πολιτική, Καθημερινός Βίος και Πολιτισμός, Βυζαντινή και Μεταβυζαντινή Ήπειρος, Βυζαντινή και Μεταβυζαντινή Ζωγραφική, Επιγραφική, Σφραγιστική, Ερμηνεία αρχαιολογικών ευρημάτων, Τοπογραφία και άλλες.

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου