Πολιτισμός

Μιλώντας ξανά για τον Επίκτητο στην Πρέβεζα

Off

Μια σημαντική επιστημονική ημερίδα με θέμα «Επίκτητος και Ελευθερία» θα φιλοξενήσει η Πρέβεζα την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου στις 11.30 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου (πρώην Όαση).

Η ημερίδα διοργανώνεται από το Δήμο Πρέβεζας και τον τοπικό Όμιλο για την UNESCO ενώ λόγω του ιδιαίτερου επιστημονικού της ενδιαφέροντος, τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλοπούλου, ο οποίος και θα την τιμήσει με την παρουσία του κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών. 

Διακεκριμένοι καθηγητές πανεπιστημίων της χώρας θα μιλήσουν για τον Επίκτητο τον Έλληνα Στωϊκό φιλόσοφο ο οποίος έζησε και έδρασε στη Νικόπολη όπου και ίδρυσε φιλοσοφική σχολή .

Το πρόγραμμα της ημερίδας:

– Προβολή εισαγωγικής ταινίας για τον Επίκτητο.

•Χαιρετισμοί: Νικόλαος Γεωργάκος, Δήμαρχος Πρέβεζας, Ευάγγελος Κατσίμπρας, Πρόεδρος Ομίλου για την UNESCO Πρέβεζας

•Έναρξη εργασιών της ημερίδας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

•Ομιλίες 

Συντονιστής: Γεώργιος Ευαγγελόπουλος, αναπλ. καθηγητής Πολιτικής Φιλοσοφίας και Διεθνών Σχέσεων, Πάντειο Πανεπιστήμιο

-“Ο Επίκτητος και το αίτημα της Ελευθερίας”, Ιωάννης Δρόσος, ομότιμος καθηγητής, Νομική Σχολή, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

-“Εαυτός και Πράξις” στο έργο του Επίκτητου, Κωσταντίνος Πέτσιος καθηγητής ιστορίας της Φιλοσοφίας, Τμήμα Φιλοσοφίας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων”.

-“Η κριτική δύναμη στη σκέψη του Επίκτητου”Νικόλαος Παπασπύρου, επικ. καθηγητής Δημοσίου Δικαίου, Νομική Σχολή , Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

-“Ο Επίκτητος στη Χριστιανική Γραμματεία” Κωνσταντίνος Μποζίνης, αν καθηγητής Ιστορίας της Αρχαίας και Βυζαντινής Φιλοσοφίας,

Θεολογική Σχολή, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

-“Ο Επίκτητος και η Στωϊκή Ηθική” Παύλος Σούρλας, ομότιμος καθηγητής Φιλοσοφίας του Δικαίου, Νομική Σχολή, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ