Επικαιρότητα

Καταργείται η διάβαση χωρίς εναλλακτική πρόταση

Off

Αντιμέτωπα με τις ευθύνες που τους αναλογούν για την απόφαση που πήραν κατά πλειοψηφία είναι τα μέλη της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο δήμο Ιωαννιτών που αποφάσισαν να καταργήσουν την διάβαση πεζών έξω από την είσοδο του 16ου δημοτικού σχολείου στην οδό Βορείου Ηπείρου.

Σε ένα από τα πλέον επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου στον αστικό ιστό της πόλης η διάβαση αυτή, που παρανόμως και παρατύπως είχε δημιουργηθεί πριν από μερικά χρόνια, με τη σύμφωνη γνώμη της Σχολικής Επιτροπής και του δήμου Ιωαννιτών, αποτελεί μέχρι και σήμερα τη μοναδική διέξοδο πρόσβασης από και προς το σχολείο από την περιοχή των Αμπελοκήπων και αυτή όμως με σχετική ασφάλεια.

Μέχρι και σήμερα είναι μάλλον θαύμα που δεν υπήρξε κάποιο σοβαρό τροχαίο ατύχημα, αφού όπως μπορεί καθένας να διαπιστώσει, οι οδηγοί που κινούνται με κατεύθυνση από την Λιμνοπούλα στη Βορείου Ηπείρου αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες, φτάνοντας κοντά στη διάβαση.

Η παρουσία της Τροχαίας πριν από δύο χρόνια και της ομάδας ΔΙΑΣ πριν από ένα χρόνο αποτέλεσε την καλύτερη δυνατή επιλογή, ώστε οι πεζοί να κινούνται με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια, ωστόσο αυτό άλλαξε από τον Σεπτέμβριο και δεν υπήρξε μέχρι σήμερα καμία παρουσία της Τροχαίας.

Η απόφαση που έλαβε η Σχολική Επιτροπή για την κατάργηση της διάβασης αντιμετωπίζεται με αγανάκτηση από τους γονείς αλλά και τη διεύθυνση του σχολείου με τον διευθυντή Π. Ράπτη και την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων Σοφ. Τζιάλλα να απευθύνουν έκκληση προς κάθε αρμόδια υπηρεσία να αντιμετωπίσουν στην πραγματική του βάση το πρόβλημα και κυρίως να μην μεταθέτουν τις ευθύνες τους.

«Δεν είμαστε προσκολλημένοι στη συγκεκριμένη διάβαση, αλλά δεν μπορούμε να δεχθούμε την πρόταση, χωρίς να υπάρχει εναλλακτική.

Στην αρχή του έτους μας πρότειναν να καταργηθεί και η είσοδος του σχολείου που είναι η μοναδική οδός πρόσβασης και για τα αυτοκίνητα, εάν συμβεί κάτι έκτακτο», σημείωσε μεταξύ άλλων η κα Τζιάλλα.

Επίσης η δεύτερη είσοδος του σχολείου από την οδό Αν. Γούδα είναι ακόμη χειρότερη, καθώς η απόσταση από την εξώπορτα μέχρι το οδόστρωμα είναι… 50 εκατοστά.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου