Επικαιρότητα

Νέος διαγωνισμός για την απομάκρυνση της λυματολάσπης

Off

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΙ αφού «μελέτησε διεξοδικά το θέμα και με βάση όλα τα στοιχεία που συγκέντρωσε», όπως ανακοινώθηκε χτες προχωρά στην προκήρυξη του διαγωνισμού για την απομάκρυνση της λυματολάσπης τόσο της αποθηκευμένης μέσα σε διάστημα έξι μηνών όσο και των ποσοτήτων που θα παράγονται για διάστημα 18 μηνών με το ποσό του 1,2 εκατομμυρίων.

Αυτή η εξέλιξη θεωρείται από τον Δήμο ότι φέρνει «εξοικονόμηση σημαντικών πόρων» που «οφείλεται κυρίως στην απόφαση της σημερινής διοίκησης να δημοπρατήσει τις αποθηκευμένες ποσότητες με βάση τον όγκο και όχι το βάρος, το οποίο ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες αναπροσαρμόζεται.

Το γεγονός αυτό από μόνο του αρκεί να δώσει τις πιο αποστομωτικές απαντήσεις σε όσους επέμεναν μέχρι και την τελευταία στιγμή σε έναν διαγωνισμό που δεν στηριζόταν σε αντικειμενικά δεδομένα», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση ασκώντας κριτική στην προηγούμενη διοίκηση. Όπως αναφέρει ακόμα:

«Υπενθυμίζεται ότι ο διαγωνισμός είχε προκηρυχθεί εν μέσω του θέρους και λίγο πριν την ανάληψη καθηκόντων από τη νέα δημοτική αρχή.

Το προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΙ υποχρεώθηκε να μην προχωρήσει στην κατακύρωση του αποτελέσματος κάτω από τις σφοδρές αντιδράσεις που είχαν διατυπωθεί από τις παρατάξεις της Δημοτικής Αρχής.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι ο διαγωνισμός με προϋπολογισμό 1,5 εκατ. ευρώ αφορούσε στην απομάκρυνση μόνο των αποθηκευμένων ποσοτήτων στη μονάδα του βιολογικού καθαρισμού».

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ