Επικαιρότητα

Συντονισμός στον Δήμο για τις ευπαθείς ομάδες

Off

Συντονιστική ομάδα, όπως προβλέπεται άλλωστε και από εγκύκλιος για την παροχή κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης κατά την διάρκεια των μέτρων περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού, απέκτησε ο Δήμος Ιωαννιτών.

Επικεφαλής της ομάδας είναι ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Δημήτρης Πάνου και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πρόνοιας Γιάννης Αϊβατίδης.

Στη συντονιστική ομάδα συνεργάζονται οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου με τον ΟΚΠΑΠΑ.

Σκοπός είναι να καταγράφει ανάγκες ευπαθών ομάδων ή ατόμων και να μεριμνά για την εξυπηρέτησή τους.

Έτσι κάτοικοι του Δήμου που αδυνατούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν (ηλικιωμένοι και ευπαθείς ομάδες χωρίς υποστηρικτικό περιβάλλον) μπορούν να απευθύνονται καθημερινά από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ στον πενταψήφιο αριθμό 15420.

Η Συντονιστική Ομάδα του Δήμου θα μεριμνά για: 

– Εξυπηρέτηση για θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης και παροχής ειδών πρώτης ανάγκης.

–  Παραλαβή αιτήσεων – παράδοση πιστοποιητικών για τα πάσης φύσεως  πιστοποιητικά που εκδίδονται μέσω ΚΕΠ. 

e-mail: coronavirus@ioannina.gr

 

Μέτρα στο εργοτάξιο 

Στο μεταξύ συνάντηση με τους εργαζόμενους του εργοταξίου είχε πριν από την έναρξη της πρωινής βάρδιας (6 π.μ.) χτες ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Βασίλης Ζωγράφος ενώ ανάλογη με τους εργαζόμενους της νυχτερινής βάρδιας είχε γίνει την Τρίτη από τον αντιδήμαρχο Βαγγέλη Πήχα.

Σκοπός των συναντήσεων αυτών οι οποίες θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες ήταν η συζήτηση με όλους τους εργαζόμενους για τα μέτρα προστασίας που πρέπει να λαμβάνουν εξ αιτίας των ιδιαίτερων συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί από τον κορωνοιό. 

Όπως αναφέρει ο Δήμος, «οι εργαζόμενοι του Δήμου δείχνουν υψηλό βαθμό υπευθυνότητας και εκτελούν με μεγάλο ζήλο τα καθήκοντά τους και σε αυτό το δύσκολο διάστημα. Πρόκειται άλλωστε για νευραλγικές υπηρεσίες που αφορούν στην υγεία όλων, την εικόνα της πόλης και την βελτίωση της καθημερινότητας».

Ο Βαγγέλης Πήχας και ο Βασίλης Ζωγράφος συζήτησαν τα επιπλέον μέτρα που πρέπει να λαμβάνουν ενώ τονίστηκε ότι υπάρχουν όλα τα απαραίτητα υλικά προστασίας, όπως μάσκες, γάντια και αντισηπτικά και συζητήθηκε η κατανομή τους ανά εργαζόμενο, απορριμματοφόρο και πλήρωμα οχήματος. 

Οι εργαζόμενοι συζήτησαν τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοιό και καταγράφηκαν τα προβλήματα που υπάρχουν.

Οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν επίσης για τους τρόπους απολύμανσης του εργοταξίου όπως και για την απολύμανση που πρέπει να γίνεται στις καμπίνες των απορριμματοφόρων.

Τέλος ενημερώθηκαν για τις αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων, στο Ελευθεροχώρι οι οποίες έχουν τεθεί σε εφαρμογή αυτό το διάστημα.

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου