Επικαιρότητα

Έντονες αντιδράσεις για τους περιορισμούς στα Ταξί

Off

Αντιμέτωποι με μία πολύ χειρότερη κρίση από την οικονομική, που απειλεί να βάλει την «ταφόπλακα» στον κλάδου τους, βρίσκο0νται οι ιδιοκτήτες των ταξί, που εκτός από τη δραματική, λόγω των περιορισμών, μείωση της επιβατικής κίνησης καλούνται να εφαρμόσουν μέτρα που υποβαθμίζουν περαιτέρω την καθημερινότητά τους. 

Η ανακοίνωση, το απόγευμα της Τρίτης των μέτρων για τα μέσα μαζικής μεταφοράς από τον αρμόδιο υφυπουργό κ. Κεφαλογιάννη προκάλεσε την άμεση αντίδραση του κλάδου, ακριβώς επειδή προβλέπεται η συνέχιση της προηγούμενης απόφασης, με την οποία επιτρέπεται η μεταφορά ενός και μόνο επιβάτη σε κάθε όχημα. 

Όπως επισήμανε σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία αλλά και σε χθεσινές του δηλώσεις ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Ιωαννίνων «Αγ. Γεώργιος», Μιχ. Ψήνας, με το μέτρο αυτό μειώνεται δραματικά η κίνηση στα ταξί, αλλά επιβαρύνεται περισσότερο και ο προϋπολογισμός της κάθε οικογένειας.

«Για να μεταφέρουμε ένα ανδρόγυνο, θα πρέπει να υποχρεωθούν να πληρώσουν δύο ταξί. Απαιτούμε την άμεση απόσυρση της συγκεκριμένης πρόβλεψης και την άρση του περιορισμού για τον αριθμό των επιβατών, τη στιγμή μάλιστα που απελευθερώνεται η μετακίνηση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ υποχρεωτικά και οι οδηγοί και οι επιβάτες θα πρέπει να φορούν τις προστατευτικές μάσκες», ανέφερε ο κ. Ψήνας.

Για το θέμα αυτό, αλλά και για τα αιτήματα του κλάδου έγινε χθες το πρωί συνάντηση της Ομοσπονδίας με την πολιτική ηγεσία του υπ. Μεταφορών, χωρίς ωστόσο να έχει εκδοθεί κάποια απόφαση μέχρι αργά το απόγευμα της Πέμπτης.

Ο κ. Ψήνας τόνισε, ότι υπάρχει και μία σειρά άλλων αιτημάτων προς το υπουργείο, τα οποία περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τη διατήρηση της ενίσχυσης του κλάδου και για τον μήνα Μάιο, τη διατήρηση της μείωσης στις ασφαλιστικές εισφορές, τη μείωση της φορολογίας αλλά και την παροχή δυνατότητας ένταξης του κλάδου σε χρηματοδοτικά εργαλεία και προγράμματα, ώστε να προχωρήσει σταδιακά η αντικατάσταση του στόλου των οχημάτων. Μέχρι τότε όμως, ο κλάδος προτείνει την επέκταση κατά δύο έτη, του ανώτατου ηλικιακού ορίου χρήσης των οχημάτων ταξί, που σήμερα είναι τα 20 έτη.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ