Επικαιρότητα

ΑΠΟ ΜΕΡΟΠΗ ΤΖΟΥΦΗ ΚΑΙ ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΡΚΑ Μηνύματα υπέρ του ρόλου των Νοσηλευτών

Off

Η Μερόπη Τζούφη αναφερόμενη στην Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή που ήταν χτες, τονίζει:  «Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή/τριας αναδεικνύει περισσότερο από κάθε άλλη φορά τον ιδιαίτερο και σπουδαίο ρόλο των Νοσηλευτών/τριών στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Απαιτούνται ενιαίος νοσηλευτικός κλάδος, μόνιμες προσλήψεις, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά και ειδικό μισθολόγιο στο ΕΣΥ. Τώρα είναι η ώρα να γίνουν πράξη. Καταγγέλλουμε τις πρακτικές ρεβανσισμού, ευνοιοκρατίας και πελατειακού κράτους στη διοίκηση του ΕΣΥ, σε βάρος του μάχιμου νοσηλευτικού προσωπικού, στα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας, ακόμη και κατά τη διάρκεια της μάχης με τον κορωνοϊό.

Τους ευχαριστούμε για τον τιτάνιο αγώνα που δίνουν καθημερινά, σε πολύ δύσκολες συνθήκες για τη φροντίδα της ανθρώπινης ζωής. Για το χαμόγελο μετά από μια εφημερία που τελείωσε νικηφόρα. Για το δάκρυ και την παρηγοριά στις αναπότρεπτες απώλειες», αναφέρει η βουλευτής Ιωαννίνων.

Στο δικό του μήνυμα ο βουλευτής Πρέβεζας, τονίζει: 

«Η Παγκόσμια Ημέρα των Νοσηλευτών αποτελεί την ελάχιστη πράξη τιμής και αναγνώρισης στο έργο και την προσφορά των νοσηλευτών σε όλο τον κόσμο. Είναι μια ευκαιρία, ώστε να εκφράσουμε τον σεβασμό, την εκτίμηση και την υποστήριξη προς τις Νοσηλεύτριες και τους Νοσηλευτές για τον διαχρονικό ανιδιοτελή τους αγώνα, με σκοπό τη διαφύλαξη και την προαγωγή της Δημόσιας Υγείας. 

Ειδικά στις μέρες μας, οι σκέψεις όλων είναι στους επαγγελματίες Υγείας, που βρίσκονται στις επάλξεις, ώστε να βγούμε από αυτή την πανδημία με τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Χάρη στους ήρωες της πρώτης γραμμής είμαστε σε θέση όλοι οι υπόλοιποι να σχεδιάζουμε την «επόμενη μέρα». 

Μια μέρα που πρέπει να συνεπάγεται Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλες και για όλους, προσφέροντας υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών. Η αναγκαιότητα της καθολικής πρόσβασης  σε ένα Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας είναι πλέον ξεκάθαρη στο σύνολο των πολιτών. Για να μπορούμε να κρατηθούμε στη ζωή χρειάζομαστε ζευγάρια χεριών που να μας κρατάνε σε αυτή. Δεν αρκούν όμως οι ευχαριστίες και τα χειροκροτήματα. Είναι επιτακτική η ανάγκη για Νοσοκομεία στελεχωμένα με γιατρούς, νοσηλευτές και το απαραίτητο υποστηρικτικό προσωπικό. Είναι επιτακτική η ανάγκη για τον εξοπλισμό των ανθρώπων στον κλάδο της υγείας με όλα τα απαραίτητα μέσα, ώστε να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους. Να προκηρυχθούν, επιτέλους, ως ένα πρώτο βήμα, οι προσλήψεις των τεσσάρων χιλιάδων μόνιμων θέσεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που εκκρεμούν.

Είναι η στιγμή, που η συνειδητοποίηση της ανεκτίμητης αξίας της ενίσχυσης της Δημόσιας Υγείας και του Κοινωνικού Κράτους, να γίνει πράξη».

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου