Αθλητικά

Επιστρέφει ως πρωταθλητής στη Σούπερ Λίγκα

Off

Με το χρόνο να έχει κυλήσει χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα, φτάνοντας στο τέλος Ιουνίου, η χθεσινή απόφαση της SL2 να προχωρήσει στη διακοπή του πρωταθλήματος και την επικύρωση της βαθμολογίας θα πρέπει να θεωρείται ως απολύτως αναμενόμενη και επιβεβλημένη. 

Οι ασφυκτικές χρονικές προθεσμίες άλλωστε που δημιουργούσαν συνθήκες εκτός πραγματικότητας για τον ΠΑΣ που είχε εξασφαλισμένη την επιστροφή του στη μεγάλη κατηγορία, αποτέλεσαν τον βασικό λόγο για τον οποίο ο ΠΑΣ ψήφισε υπέρ της διακοπής και όχι της συνέχισης του πρωταθλήματος. Άλλωστε, οι άλλες εναλλακτικές θα είχαν ως αποτέλεσμα στην καλύτερη περίπτωση, να παίζουν οι ομάδες μπάλα μέχρι το τέλος Ιουλίου, ενώ ο ΠΑΣ θα έπρεπε ήδη τότε να έχει ξεκινήσει την προετοιμασία του για τη μεγάλη κατηγορία.

Ενδεικτικά η πρόταση του Καραϊσκάκη ήταν να μη γίνουν τα δύο τελευταία παιχνίδια, αλλά να διεξαχθούν τα πλέι οφ (10 αγωνιστικές), ενώ η πρόταση των Χανίων ήταν ακόμη πιο… προχωρημένη, αφού προέβλεπε τη διακοπή του πρωταθλήματος και την διεξαγωγή των μισών αγώνων των πλέι οφ, αλλά με τις βαθμολογικές διαφορές μεταξύ των ομάδων, να μειώνονται στο μισό. Ο ΠΑΣ δηλαδή σε μία τέτοια περίπτωση θα έπρεπε να ξεκινήσει τα πλέι οφ με τη διαφορά από τον δεύτερο Απόλλωνα να είναι 3 (ή 4 βαθμοί) και όχι 7!

Έτσι, η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ στη χθεσινή συνεδρίαση ψήφισε υπέρ της διακοπής του πρωταθλήματος και της επικύρωσης της βαθμολογίας. Υπέρ επίσης της διακοπής ψήφισαν ο Απ. Σμύρνης, ο Εργοτέλης, η Παναχαϊκή, ο Πλατανιάς, η Κασσιόπη, ο Απ. Πόντου, ο πρόεδρος της SL2, ο εκπρόσωπος της ΕΠΟ, ο Ιαλυσός και η Καβάλα, ενώ απουσίασε ο εκπρόσωπος των Τρικάλων.

Υπέρ της συνέχισης του πρωταθλήματος τάχθηκαν Λεβαδειακός, Χανιά και Καραϊσκάκης. Η Δόξα Δράμας απουσίασε και ο Απόλλων Λάρισας δήλωσε «απών». 

 

Προπόνηση και διακοπές

Η ομάδα του ΠΑΣ θα συνεχίσει τις προπονήσεις μέχρι το τέλος της εβδομάδας, όταν και πιθανολογείται, ότι η ΕΠΟ θα επικυρώσει την απόφαση της SL2 και στη συνέχεια οι παίκτες θα αναχωρήσουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, οι οποίες θα είναι μικρότερης διάρκειας από τις προηγούμενες φορές. Ο μεταγραφικός σχεδιασμός μπαίνει άμεσα σε φάση υλοποίησης με τον Γ. Χριστοβασίλη να θέλει αρχικά να κλείσει τα μέτωπα που υπάρχουν με τα συμβόλαια των παικτών που λήγουν στις 30 Ιουνίου. Πρόκειται για τα συμβόλαια των Σκόνδρα, Αποστολόπουλου, Μπουκουβάλα, Περιστερίδη και Σιόντη, με τον Αργ. Γιαννίκη να έχει ήδη κάνει τις εισηγήσεις του για κάθε περίπτωση ξεχωριστά.

 

Παρεμβάσεις στα γήπεδα

Μία νέα συνάντηση μεταξύ του διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος του ΠΑΣ Γ. Ντάσιου και του προέδρου και του αντιπροέδρου αντίστοιχα του ΠΕΑΚΙ Π. Κολόκα και Χ. Λαζάνη αντίστοιχα, επιβεβαίωσε το άριστο κλίμα στις σχέσεις των δύο πλευρών. Οι συζητήσεις αφορούν στις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν για τη βελτίωση των γηπεδικών εγκαταστάσεων τόσο στους «Ζωσιμάδες» όσο και στα βοηθητικά γήπεδα στο Πανηπειρωτικό.

Οι παρεμβάσεις θα γίνουν στους αγωνιστικούς χώρους των γηπέδων, ώστε ο χλοοτάπητας στους «Ζωσιμάδες» να βελτιωθεί σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, αλλά η μεγάλη βαρύτητα θα δοθεί σε εργασίες στα βοηθητικά γήπεδα του ΠΕΑΚΙ, κάτι που έχει ζητήσει ο κ. Γιαννίκης προκειμένου να έχει τη δυνατότητα για ακόμη καλύτερη προετοιμασία και προπονήσεις υψηλού επιπέδου στη διάρκεια της χρονιάς.

Η ΕΔ του ΠΕΑΚΙ προτίθεται όπως ανέφεραν οι κ.κ Κολόκας και Λαζάνης, στον Γ. Ντάσιο, να προχωρήσει στην αντικατάσταση του ηλεκτροφωτισμού στους «Ζωσιμάδες», με λάμπες τύπου led, κάτι πάντως που αναμένεται να υλοποιηθεί εντός του 2021.

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου