Επικαιρότητα

Άνοιγμα στις πτήσεις, αλλά με ασφάλεια

Off

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς βρέθηκε στο Αεροδρόμιο Ιωαννίνων χτες το μεσημέρι στο πλαίσιο των επισκέψεων που έκανε στα αεροδρόμιο της χώρας ενόψει και του ανοίγματος στις πτήσεις από την 1η Ιουλίου στις πτήσεις εξωτερικού.

Για τον συντονισμό στις διαδικασίες ασφαλούς έναρξης λειτουργίας, σε συνεργασία με τις κατά τόπους Αρχές συμμετείχε σε σύσκεψη αρμοδίων παραγόντων.

Στις δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε:

«Ολοκληρώσαμε την τεχνική σύσκεψη για τη διαδικασία που ξεκινά από 1η Ιουλίου, ώστε να υπάρχουν όλες οι διαδικασίες και να ακολουθούνται τα πρωτόκολλα» και πρόσθεσε: «Θέλουμε να ανοίξει ο τουρισμός, η οικονομία, όμως αυτή η προτεραιότητα δεν μπορεί να είναι πάνω και πέρα από την δημόσια υγεία. Θέλουμε οι ταξιδιώτες να είναι ασφαλείς και εξίσου ασφαλής ο ελληνικός πληθυσμός που θα τους υποδεχτεί».

Τόνισε δε ότι θα υπάρχει και κλιμάκιο των ενόπλων δυνάμεων , με επικεφαλής στρατιωτικό γιατρό που θα κάνει τους δειγματοληπτικούς ελέγχους μέσα από διαδικασία και ένα πρωτόκολλο που έχει αποφασιστεί.

 

Τα χερσαία σύνορα

Στη συνέχεια, αναφορικά με το άνοιγμα των χερσαίων συνόρων, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε, πως αυτό δεν θα γίνει άμεσα και όποτε αυτό αποφασιστεί, εκεί θα υπάρχουν κλιμάκια του ΕΟΔΥ.

 «Δεν υπάρχει θέμα ανοίγματος των συνόρων. Αυτό που θα μείνει ανοικτό είναι ο Προμαχώνας. Όσες περιοχές ανοίξουν και όποτε ανοίξουν, θα ανοίξουν με προϋποθέσεις και φυσικά σε συνεργασία με όλους τους υπόλοιπους. Ξαναλέω ότι στις περιοχές που θα καθοριστούν πύλες εισόδου θα υπάρχουν κλιμάκια του ΕΟΔΥ. Κάθε χώρα είναι μια διαφορετική περίπτωση και παρακολουθείται διαφορετικά, σύμφωνα με τους αλγόριθμους». 

«Συνιστώ ψυχραιμία και καλή συνεργασία, ώστε βήμα βήμα να αντιμετωπίσουμε τα δεδομένα» τόνισε ο υφυπουργός.

 

 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου