Επικαιρότητα

Οριακές καταστάσεις στην Αιμοδοσία

Off

Οριακή για πολλοστή φορά στη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών, είναι η κατάσταση που αντιμετωπίζουν τα τμήματα Αιμοδοσίας των δύο νοσοκομείων της πόλης, λόγω της έλλειψης μονάδων αίματος για την κάλυψη των καθημερινών τακτικών και έκτακτων αναγκών.

Έτσι, από το τμήμα Αιμοδοσίας του ΠΓΝΙ, η διευθύντρια Ελευθερία Ζερβού απηύθυνε έκκληση χθες, μέσω του δελτίου του ITV, προς τους εθελοντές αιμοδότες να σπεύσουν και να προσφέρουν μία μονάδα αίματος.

«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη στο τμήμα της Αιμοδοσίας. 

Οι ανάγκες είναι τεράστιες καθώς πέραν των τακτικών μεταγγίσεων και παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί αιμοδότες, δεν επαρκούν για να καλυφθούν οι ανάγκες σε αίμα», ανέφερε.  Η κα Ζερβού υπογράμμισε ότι όλοι οι πολίτες μπορούν να αιμοδοτήσουν εφόσον είναι υγιείς. 

Όσο για τον κορωνοϊό που είναι πιθανόν να προκαλεί ανησυχία σε πολίτες που θέλουν να αιμοδοτήσουν αλλά φοβούνται να προσέλθουν στα νοσοκομεία, και στα δύο τμήματα Αιμοδοσίας έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα και η είσοδος γίνεται από τον εξωτερικό χώρο στο κάθε τμήμα, χωρίς ο αιμοδότης να έρθει σε επαφή με κανέναν άλλο χώρο του νοσοκομείου.

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ