Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 10:42
Τελευταία Ενημέρωση: 20 Μαρτίου 2015
Επικαιρότητα

Θέλει δρόμο η θωράκιση από τις κακοκαιρίες

Off

Συμβολική θα είναι η συνεδρίαση του Τμήμα Ηπείρου του ΤΕΕ την Τρίτη στη Γέφυρα της Πλάκας. Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση: 
«Έντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν την Περιφέρεια Ηπείρου πριν ενάμιση σχεδόν μήνα με σημαντικότατες επιπτώσεις σε οικισμούς, καλλιεργήσιμες εκτάσεις, τεχνικά έργα, υποδομές, στην πολιτιστική μας κληρονομιά. Το ΤΕΕ/ΤΗ από την πρώτη στιγμή βρέθηκε αρωγός στην πολιτεία και έθεσε  το σύνολο του δυναμικού του στη διάθεσή της.  Η ψύχραιμη εκ μέρους του ΤΕΕ/ΤΗ αποτίμηση των όσων συνέβησαν μπορεί να συνοψιστεί στο ότι πολύς δρόμος πρέπει να διανυθεί ώστε να θωρακιστεί η περιοχή. Δεν πρέπει να εμφανίζεται και να είναι ανέτοιμη να ανταπεξέλθει σε τέτοια φαινόμενα»
Η Διοικούσα Επιτροπή ΤΕΕ/ΤΗ, σε αλλεπάλληλες συνεδριάσεις της στο διάστημα αυτό, εξέτασε όλα τα δεδομένα και αποφάσισε να ενεργοποιήσει όλες τις δομές του, Μόνιμες Επιτροπές και ομάδες Εργασίας, με σκοπό να επεξεργαστεί, επικαιροποιήσει, διατυπώσει και παρουσιάσει στοιχεία και προτάσεις που θα μπορούν να αξιοποιηθούν στην προσπάθεια οργάνωσης ενός συστήματος πρόληψης και ανάταξης των συνεπειών έντονων φαινομένων στην περιοχή.
Η ΔΕ του τμήματος Ηπείρου του ΤΕΕ αποφάσισε σηματοδοτώντας την οργανωμένη εξειδίκευση των δράσεων του τμήματος – ανά θεματική ενότητα, ιδιαίτερες συνθήκες και ανάγκες της Περιοχής της Ηπείρου – να συνεδριάσει, συμβολικά αλλά και ουσιαστικά, την Τρίτη 24 Μαρτίου και ώρα 14:30 στη θέση της γέφυρας Πλάκας.

 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου