Επικαιρότητα

Το Σάββατο διανεμήθηκαν οι μάσκες για τους μαθητές

Off

Από το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα του Σαββάτου διήρκεσε η καταγραφή και διανομή των προστατευτικών μασκών που απέστειλε η ΚΕΔΕ για τους μαθητές των νηπιαγωγείων, των δημοτικών, των γυμνασίων και των λυκείων των Ιωαννίνων. 

Η διανομή ξεκίνησε νωρίς το πρωί στην ισόγεια αίθουσα του δημαρχείου από τους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Παιδείας του δήμου Ιωαννιτών, συνεπικουρούμενοι όμως από στελέχη της δημοτικής αρχής, των Σχολικών Επιτροπών, και παρουσία του δημάρχου Μ. Ελισάφ. Μόνο για τους μαθητές των σχολείων του δήμου Ιωαννιτών, απεστάλησαν 20.000 μάσκες, εκ των οποίων οι 7.100 μικρού μεγέθους και οι υπόλοιπες σε μεγάλο μέγεθος. 

Οι συνθήκες βέβαια κάτω από τις οποίες έφτασαν τελικά στο δημαρχείο οι μάσκες δεν ήταν οι πλέον ενδεδειγμένες, ένδειξη και αυτό της ελλιπούς προετοιμασίας για την λειτουργία των σχολείων.

Τις μάσκες παρέλαβαν οι διευθυντές των σχολικών μονάδων του Δήμου οι οποίοι μερίμνησαν ώστε το πρωί της Δευτέρας να διανεμηθούν στα παιδιά.

Στην παρούσα φάση έφτασε μόνο μία μάσκα για κάθε μαθητή και αναμένεται τις επόμενες ημέρες να ολοκληρωθεί η παράδοση και των υπολοίπων.

Για έναν πραγματικό αγώνα δρόμου ώστε οι μάσκες να φτάσουν σε όλα τα σχολεία, έκανε λόγο στις δηλώσεις του ο δήμαρχος Μ. Ελισάφ τονίζοντας πως η πρώτη εβδομάδα θα είναι μία μεταβατική περίοδος προσαρμογής για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς ώστε όλοι να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.

«Είναι μία πρωτόγνωρη διαδικασία όπως πρωτόγνωρες είναι και οι συνθήκες έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς. Εκτιμώ ότι η πρώτη βδομάδα θα είναι μεταβατική και σύντομα τα παιδιά θα προσαρμοστούν στα υγειονομικά πρωτόκολλα», τόνισε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος.

Παράλληλα επανέλαβε ότι ο δήμος θα καλύψει με δικές του μάσκες τυχόν κενά που μπορεί να υπάρξουν στα σχολεία ενώ θα είναι δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα για να παρέμβει όπου χρειαστεί. 

«Κάνουμε το καλύτερο για τα σχολεία και θα συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε όποιο πρόβλημα προκύψει και τους επόμενους μήνες», υπογράμμισε. 

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ