Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023 06:48
Τελευταία Ενημέρωση: 02 Απριλίου 2015
Επικαιρότητα

Παραμένει η αρχική εκτίμηση

Off

Την αρχική εκτίμηση των αξιωματικών της Αστυνομίας, αλλά και του ιατροδικαστή, ότι ο θάνατος του Βαγγέλη Γιακουμάκη προήλθε από το βαθύ τραύμα στο χέρι του, που προκάλεσε ο ίδιος με το μαχαίρι που βρέθηκε δίπλα του, επιβεβαιώνουν και οι τοξικολογικές εξετάσεις, αλλά και τα αποτελέσματα των εγκληματολογικών ερευνών.
Εν αναμονή και των ιστολογικών εξετάσεων, που δεν αναμένεται πάντως να διαφοροποιήσουν τις αρχικές εκτιμήσεις, ο ιατροδικαστής Θεόδωρος Βουγιουκλάκης επιβεβαιώνει την αρχική εκτίμηση περί αυτοχειρίας.
Ο καθηγητής Ιατροδικαστικής αναμένεται τις επόμενες ημέρες να οριστικοποιήσει τα αποτελέσματα των ερευνών, τα οποία θα συμπεριληφθούν στο φάκελο της υπόθεσης που βρίσκεται ακόμη στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Ωστόσο ο ιδιωτικός ερευνητής, Φώντας Βρόσγος που ενεργεί για λογαριασμό της οικογένειας Γιακουμάκη επιβεβαίωσε και δημοσίως τα πρώτα αποτελέσματα των ερευνών.
Στο μαχαίρι που βρέθηκε δεν εντοπίστηκε DNA, αφού είχαν προηγηθεί πολλές ημέρες βροχόπτωσης, ενώ βρέθηκε το αίμα του Βαγγέλη στα ρούχα του. Επίσης, οι εργαστηριακές έρευνες εντόπισαν ίχνη αλκοόλ, που επιβεβαιώνουν ότι ο νεαρός είχε κάνει χρήση αλκοολούχου ποτού τις τελευταίες ώρες πριν βάλει τέλος στη ζωή του.
Ωστόσο, όπως τόνισε ο κ. Βρόσγος, ο ιατροδικαστής δεν μπορεί να υποστηρίξει 100% με επιστημονικούς όρους ότι πρόκειται για αυτοχειρία, αν και όλα τα στοιχεία σε αυτό οδηγούν, καθώς δε βρέθηκε ένα τμήμα του σώματος, που έγινε βορά ζώων στο διάστημα της παραμονής της σορού στο σημείο.
«Δεν υπάρχουν επίσης άλλες προθανάτιες κακώσεις πλην του τραύματος στο δεξί του χέρι. Όλα τα ευρήματα μέχρι στιγμής οδηγούν σε αυτοχειρία. Ο φάκελος όμως θα κλείσει όταν όλοι θα μάθουμε τί ακριβώς είχε προηγηθεί», τόνισε ο κ. Βρόσγος.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ