Επικαιρότητα

Μεγάλες οι ζημιές στο Λύκειο της Ελεούσας

Off

Ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές που άφησε πίσω της η κατάληψη των πέντε ημερών στο Λύκειο της Ελεούσας που φέρει το όνομα «Κωνσταντίνος Ασώπιος». 

Το Λύκειο που και από άποψη κτηριακών υποδομών, αλλά και από εκπαιδευτικής άποψης, με τις επιτυχίες, τις διακρίσεις των μαθητών του τα τελευταία χρόνια στις Πανελλαδικές εξετάσεις, αλλά και με την υλοποίηση πρωτοποριακών ευρωπαϊκών προγραμμάτων, απέκτησε μία εξαιρετική φήμη, εμφανίζει από τη Δευτέρα μία εικόνα καταστροφής. 

Η κατάσταση είναι τέτοια που η επαναλειτουργία του σχολείου είναι αδύνατη μέχρι νεωτέρας, με έναν πρώτο υπολογισμό της αποκατάστασης των ζημιών, να ξεπερνά τις 15.000 ευρώ με τις πλέον αισιόδοξες εκτιμήσεις. 

Οι εικόνες που αποτύπωσε ο φωτογραφικός φακός της «Ε» είναι απόλυτα ενδεικτικές του μεγέθους των ζημιών, αλλά και της καταστροφικής μανίας των δραστών, που είναι προφανές και αυταπόδεικτο, ότι δε σεβάστηκαν το παραμικρό. Τα θρανία και οι καρέκλες χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία αναχωμάτων πίσω από τις πόρτες εισόδου του κτηρίου, οι οποίες δεν παραβιάστηκαν με τους καταληψίες να εισέρχονται στο κτήριο, κόβοντας τα σιδερένια κάγκελα έξω από παράθυρο της πίσω πλευράς του κτηρίου.

Στο εσωτερικό του κτηρίου, οι ζημιές καταγράφονται σε όλες τις αίθουσες, στους χώρους υγιεινής, στα γραφεία της διεύθυνσης και των καθηγητών, αλλά και στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, η οποία ήταν το κόσμημα του σχολείου, διαθέτοντας μία σπάνια βιβλιοθήκη με αρχειακό υλικό, αλλά και παιχνίδια, όπως τραπεζάκια του πινγκ πονγκ και ποδοσφαιράκια.

Η μεγαλύτερη ζημιά καταγράφεται στον πρώτο όροφο του κτηρίου, όπου σε μία αίθουσα ξηλώθηκε ο τοίχος από γυψοσανίδες. 

Από μία πρώτη καταγραφή επίσης, διαπιστώθηκε και κλοπή αθλητικού υλικού (φόρμες και μπάλες).

Η διεύθυνση του σχολείου υπέβαλλε μήνυση κατ’ αγνώστων για τις φθορές στο σχολικό συγκρότημα, ωστόσο η διαδικασία εξελίσσεται μέσω της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, με τη Σήμανση να βρίσκεται στο χώρο του σχολείου την Τρίτη και να συγκεντρώνει δαχτυλικά αποτυπώματα, ώστε να εντοπιστούν οι δράστες και να παραπεμφθούν αρμοδίως.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου