Επικαιρότητα

Με βάση τις οδηγίες κινούνται τα αστικά λεωφορεία

Off

Με βάση την κείμενη νομοθεσία και τις νέες οδηγίες που ισχύουν για την περίοδο της πανδημίας εκτελούνται τα δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, με τη διοίκησή του να απορρίπτει κατηγορηματικά τις επισημάνσεις ή τις καταγγελίες πολιτών, κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που κάνουν λόγο για υπερβάσεις του επιτρεπόμενου αριθμού, ειδικά στα δρομολόγια από και προς το Πανεπιστήμιο.

Ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων Στέφανος Μουστακλής σε δηλώσεις του την Παρασκευή τόνισε, ότι προφανώς κάποιοι μπερδεύουν τον αριθμό των καθήμενων στα λεωφορεία με τον επιτρεπόμενο αριθμό των επιβατών. «Οι άδειες των λεωφορείων είναι για 90 άτομα και η πληρότητα λόγω covid, έχει μειωθεί με δυνατότητα μεταφοράς μέχρι 60 επιβάτες. Με το Πανεπιστήμιο όμως να μην έχει ξεκινήσει καν τη λειτουργία του και να μην ξέρουμε εάν και πότε θα λειτουργήσει, όπως στο παρελθόν, ο μέγιστος αριθμός των επιβατών σε ένα δρομολόγιο δεν φτάνει τους 50 επιβάτες», ανέφερε ο κ. Μουστακλής, επικαλούμενος ακόμη και τους καθημερινούς ελέγχους τους οποίους διενεργεί η Τροχαία για τον αριθμό των επιβατών στα λεωφορεία.

Αναφορικά πάντως με τη χρήση της προστατευτικής μάσκας στα λεωφορεία και αν οι επιβάτες τηρούν το μέτρο, ο κ. Μουστακλής τόνισε, ότι η πλειονότητα έχει συμμορφωθεί, πλην όμως για τον οδηγό του λεωφορείου είναι αδύνατο να ελέγξει κατά τη διάρκεια της διαδρομής αν κάποιος από τους επιβάτες έχει βγάλει τη μάσκα.  

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου