Πολιτικό Ρεπορτάζ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΜΥΡΑΣ-Στη Βουλή η κάλυψη δαπανών για οφθαλμικές προθέσεις 

Off

Κάλυψη των δαπανών για οφθαλμικές (κογχικές) προθέσεις από τον ΕΟΠΥΥ ζητά με κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Γιώργος Αμυράς από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, καθώς δεν υπάρχει η αντίστοιχη ασφαλιστική μέριμνα.

Ο βουλευτής, επισημαίνει τις δυσκολίες που περνάει μια οικογένεια όταν το παιδί της έχει γεννηθεί με ανοφθαλμία, την απουσία δηλαδή του ενός ή και των δύο οφθαλμών. Η ιατρική διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί για το παιδί από νεογέννητο είναι εξειδικευμένες εξετάσεις από ειδικούς οφθαλμοπροσθετικούς ιατρούς και επαναλαμβανόμενες επεμβάσεις τοποθέτησης κογχικών προθέσεων. Σημειώνεται ότι κανένα δημόσιο νοσοκομείο της χώρας μας δεν παρέχει τις συγκεκριμένες υπηρεσίες.

Μπορεί η σύγχρονη κοινωνία να έχει αλλάξει σημαντικά τη στάση της απέναντι στα άτομα με αναπτυξιακές βλάβες, υπάρχει όμως αρκετή απόσταση να διανυθεί ακόμα ώστε να εκλείψουν τουλάχιστον τα πρακτικά προβλήματα που καλείται μια αντίστοιχη οικογένεια να αντιμετωπίσει. Η ασφαλιστική μέριμνα για την κάλυψη των απαραίτητων κογχικών προθέσεων ας είναι η αρχή, σημειώνει ο βουλευτής σε ανακοίνωσή του.

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ