Ήπειρος

Βάζουν στη λίστα των «αγαπημένων» τα Ιωάννινα

Off

Σε έναν από τους αγαπημένους τουριστικούς προορισμούς κυρίως για τους Έλληνες, δειλά – δειλά όμως και για τους ξένους επισκέπτες, αναδεικνύεται η πόλη των Ιωαννίνων, αλλά και τα περίχωρα.
Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από την εικόνα τις ημέρες του Πάσχα στο επίπεδο της επισκεψιμότητας, που παρά τις ανησυχητικές προβλέψεις των τελευταίων εβδομάδων ήταν αρκούντως ικανοποιητική.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ένωσης Ξενοδόχων, η πληρότητα τόσο στην πόλη όσο και στα περίχωρα στα ξενοδοχεία που λειτουργούν 12 μήνες το χρόνο ξεπέρασε το 80% φτάνοντας και το 100% ενώ στα ευκαιριακά ξενοδοχεία, που λειτουργούν συγκεκριμένες περιόδους, κυμάνθηκε μεταξύ 10-50%.
Το σημαντικότερο ωστόσο στοιχείο σύμφωνα με τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων της Ένωσης Ξενοδόχων Γ. Τάσσιο είναι πως οι περισσότεροι επισκέπτες βρέθηκαν στην περιοχή για δεύτερη και τρίτη φορά.
«Αυτό σημαίνει πως έχουμε πλέον καλή παροχή υπηρεσιών και όσοι επισκέπτονται την περιοχή μένουν ικανοποιημένοι. Γινόμαστε περισσότερο επαγγελματίες στη φιλοξενία, την υποδοχή, κυρίως όμως στο marketing σε αυτό που θέλουν οι ξένες αγορές και το οποίο είναι η διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος.
Ήδη έχουμε σημαντικές αφίξεις από το Ισραήλ, τη Σουηδία, τη Γαλλία και τη Γερμανία ενώ υπάρχει ένα τουριστικό πακέτο διέλευσης από Κροατία, Μαυροβούνιο, Αλβανία με πρώτη διανυκτέρευση τα Ιωάννινα», σημείωσε.

Συμφωνία όλων των φορέων
Μία από τις προτάσεις στο μεταξύ των εμπειρογνωμόνων της ελληνογερμανικής συνέλευσης που συμμετείχαν σε συσκέψεις τους προηγούμενους μήνες στην Περιφέρεια της Ηπείρου, ήταν η δημιουργία θέσεων caravan σε κάθε δήμο της περιοχής.
Η αποδοχή της πρότασης αυτής έγινε πρώτα από την Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου Ιωαννιτών και στη συνέχεια ομόφωνα από την διατομεακή επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.
«Σε κάθε Δήμο μπορούμε να δημιουργήσουμε και μία ή περισσότερες διαδρομές ποδηλάτου, όμως γι’ αυτό απαιτείται σημαντική δουλειά και είναι υποχρεωτική η συνεργασία με τους τουριστικούς πράκτορες της περιοχής», σημείωσε.

Στα Γιάννινα το κρατικό 
κανάλι της Αυστρίας
Τέλος, εντός της εβδομάδας ολοκληρώνει την περιοδεία του στην περιοχή των Ιωαννίνων και στην Ήπειρο τηλεοπτικό συνεργείο από το κρατικό κανάλι της Αυστρίας που επιλέγει σε ετήσια βάση οκτώ τουριστικούς προορισμούς με επίκεντρο τη γαστρονομία.
Ήδη, έχουν ολοκληρωθεί τα γυρίσματα σε Γιάννινα, Μέτσοβο, Κόνιτσα, Ζίτσα, Τζουμέρκα και Άρτα και υπάρχει αισιοδοξία για το τελικό αποτέλεσμα.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ