Επικαιρότητα

Δεν πρόλαβε τελικά να ανακάμψει η αγορά

Off

Η αυξημένη κίνηση στην αγορά τις τελευταίες ημέρες της Μ. Εβδομάδας δεν στάθηκε ικανή να καλύψει τις απώλειες στους τζίρους της προηγούμενης περιόδου.
Η αγορά των Ιωαννίνων είναι γεγονός πως από τη Μ. Τετάρτη και έπειτα κινήθηκε σε εξαιρετικούς ρυθμούς, όμως οι απώλειες του προηγούμενου διαστήματος ήταν τόσο μεγάλες που σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου ήταν σχεδόν αδύνατον να καλυφθούν σε μικρό χρονικό διάστημα.
Σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014 ο εορταστικός τζίρος για την περίοδο του Πάσχα υπολογίζεται μειωμένος τουλάχιστον κατά 20%.
Όπως τόνισε ο κ. Νταλαμάγκας η εμπορικότητα της πόλης από το 2010 παρουσιάζει μία συνεχή πτωτική πορεία, το 2014 όμως υπήρχαν έντονα σημάδια σταθεροποίησης.
«Από τα μέσα Νοεμβρίου του 2014 και τον Δεκέμβριο μέχρι και σήμερα επιστρέψαμε σε μία συνεχή πτωτική πορεία κυρίως λόγω της ανασφάλειας που υπάρχει για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους, που επηρεάζουν και την ψυχολογία του καταναλωτή. Ο Κύριος αναστήθηκε, αλλά η ελληνική οικονομία συνεχίζει να ανεβαίνει το δικό της Γολγοθά. Πολύ φοβάμαι, ότι εάν δεν ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις, η κατάσταση στην ελληνική οικονομία θα χειροτερεύσει κι άλλο», κατέληξε ο κ. Νταλαμάγκας.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ