Επικαιρότητα

Αναγκαία η ενίσχυση σε προσωπικό

Off

ΔΔυναμικά, παρά τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και την ανύπαρκτη χρηματοδότηση, εισήλθε και το νοσοκομείο Χατζηκώστα στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας. 

Στο Πολυδύναμο λειτουργούν ήδη οι 24 κλίνες, ενώ έχουν μετακινηθεί και έχουν αναλάβει υπηρεσία τρεις ιατροί από τις ΤΟΜΥ. Ωστόσο, όπως αναφέρθηκε στην κινητοποίηση που πραγματοποίησαν υγειονομικοί στην είσοδο του νοσοκομείου το πρωί της Πέμπτης, οι ελλείψεις είναι τεράστιες, η υποχρηματοδότηση έχει αγγίξει το «κόκκινο», ενώ το προσωπικό καλείται να αντιμετωπίσει τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες που προκύπτουν στην πανδημία, χωρίς καμία επιπλέον ενίσχυση. 

Τα αιτήματα των εργαζομένων μετέφεραν ο πρόεδρος του Συλλόγου Κων. Καλαμπόκας και ο Γ. Γεωργάρας, μέλος της διοίκησης, ενώ ο ιατρός Βασίλης Καφαράκης επισήμανε την εξαιρετικά ανησυχητική προοπτική μετατροπής του νοσοκομείου σε νοσοκομείο μίας νόσου, με το σύνολο σχεδόν των άλλων δραστηριοτήτων να υπολειτουργούν.

«Στο Χατζηκώστα έγιναν 17 προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού και κανενός ιατρού. Μετακινήθηκαν τρεις ιατροί από την πρωτοβάθμια υγεία για να λειτουργήσουν οι κλίνες covid. Είναι μία κατάσταση που αναδεικνύει την προχειρότητα με την οποία προετοιμάστηκε και η κυβέρνηση και η διοίκηση του νοσοκομείου», ανέφερε ο κ. Καφαράκης.

Αρωγοί στα αιτήματα των εργαζομένων διεκδικώντας από κοινού την επίλυσή τους, δήλωσαν ο πρόεδρος του ΝΤ Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ Χρ. Γρίβας, ο Χρ. Πατσούρας από την Αριστερή Παρέμβαση Ιωαννίνων, ο Χρ. Μεντής από την Ταξική Ενότητα και το Σύλλογο Εργαζομένων στους ΟΤΑ και ο Χρ. Κλείτσας, πρόεδρος του Σωματείου Μετάλλου.

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου