Επικαιρότητα

ΣΥΡΙΖΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – Ζητά διαφάνεια και ενημέρωση για την πανδημία

Off

Θέμα διαφάνειας για την πορεία και τη διαχείριση της πανδημίας εγείρει ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων θέτοντας και μία σειρά από ερωτήσεις προς απάντηση.

«Βρισκόμαστε στην παράταση για τέταρτη εβδομάδα των περιοριστικών μέτρων (lockdown), το ΕΣΥ εξακολουθεί να πιέζεται ασφυκτικά και στα τραγικά νούμερα των διασωληνωμένων ασθενών και των ανθρώπινων απωλειών,  προστίθεται και η αδιαφάνεια στη σωστή συλλογή των επιδημιολογικών δεδομένων.

Στο φόντο της εισαγγελικής έρευνας για τα πιθανά «διπλά» βιβλία του ΕΟΔΥ, στα Γιάννενα και όχι μόνο βεβαίως, συνεχίζει να επικρατεί πλήρης αδιαφάνεια σε σχέση με τα δεδομένα του επιδημικού κύματος», τονίζει στην ανακοίνωσή του και ρωτά μεταξύ άλλων :

«Τι ακριβώς γίνεται με τα κρούσματα στρατιωτών στο Πέραμα; Παρακολουθούμε και ενημερωνόμαστε για την εξέλιξη και επιφυλασσόμαστε για τον αναγκαίο κοινοβουλευτικό έλεγχο. 

Τι γίνεται στον Κατσικά; Πού βρισκόμαστε με την ιχνηλάτηση, ποια είναι η διαχείρισή τους; 

Τι γίνεται με τα κρούσματα στα Γιάννενα και στην Ήπειρο, πόσα test γίνονται στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα;

Τι γίνεται με την κάλυψη σε κρεβάτια  ΜΕΛ και ΜΕΘ στα Γιάννενα και στην Ήπειρο, τι γίνεται με την υπόλοιπη λειτουργία – για τα άλλα νοσήματα – στα Νοσοκομεία;».

«Για όλα τα παραπάνω δεν υπάρχει θεσμική ενημέρωση, ανά περιοχή, παρά μόνο «πληροφορίες» . Το σίγουρο πάντως είναι ότι είναι ουσιαστικά άγνωστο το μοντέλο επιδημιολογικού ελέγχου και διαχείρισης» προσθέτει και αναρωτιέται:

«Ποιος π.χ. θα ασχοληθεί με την επισήμανση του εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για αυξημένο φορτίο του ιού στα λύματα της ΒΙΠΕ»;

 

Ευθύνες

«Αν ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πιστεύουν ότι μπορούν να αντιμετωπίσουν την κοινωνική πραγματικότητα με τα πρόσθετα χρήματα της λίστας Πέτσα στα μεγάλα  ΜΜΕ είναι βαθιά γελασμένοι.

Αν προχωρήσουν στο περίφημο σχέδιο Πισσαρίδη, καταστρέφοντας την κοινωνική ασφάλιση και αυξάνοντας δραματικά τις τεράστιες ανισότητες, καταδικάζοντας την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία στην ανεργία και στην υποαπασχόληση, χωρίς κοινωνικές αντιστάσεις και εναλλακτικές προτάσεις, είναι εκτός τόπου και χρόνου», τονίζει ακόμα στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει:

«Ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της ΝΔ, που διαχειρίζονται με απαράδεκτο τρόπο το δεύτερο κύμα της πανδημίας, είναι απολύτως υπεύθυνοι.

Είναι υπεύθυνοι για τις εγκληματικές τους παραλείψεις στη στήριξη του ΕΣΥ.

Είναι υπεύθυνοι για την διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων και την ζούγκλα που δημιουργούν, ιδιαίτερα στον ιδιωτικό τομέα.

Είναι υπεύθυνοι για την κοινωνική αποσύνθεση, που είναι ήδη παρούσα, λόγω της οικονομικής τους πολιτικής που εκτοξεύει την ανεργία και διαλύει την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

Η αδιαφάνεια, η αλαζονεία και ο αυταρχισμός βλάπτουν σοβαρά την κοινωνία».

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου