Επικαιρότητα

Θετική στάση για την εφαρμογή της μελέτης

Off

Απόλυτα θετική είναι η στάση της δημοτικής παράταξης «Γιάννενα Τώρα» στην οριστική, όπως φαίνεται, επιλογή της δημοτικής αρχής, να υλοποιήσει την αρχιτεκτονική μελέτη που απέσπασε το πρώτο βραβείο στον διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας των Ιωαννίνων. 

Αυτό βέβαια επισημάνθηκε τις τελευταίες εβδομάδες σε περισσότερες από δύο περιπτώσεις, από τον ίδιο τον δήμαρχο Μ. Ελισάφ σε δημόσιες δηλώσεις του, αλλά και στις συνεδριάσεις του δημ. συμβουλίου και η επικαιροποιημένη μελέτη, στοιχεία της οποίας είχε παρουσιάσει το ITV, πριν από δύο εβδομάδες, βρίσκεται ήδη στα χέρια της δημοτικής αρχής.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ και επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα Τώρα», Άρης Μπαρτζώκας τόνισε, ότι είναι θέση της παράταξης ότι η μελέτη πρέπει να εφαρμοστεί και να υλοποιηθεί, όχι μόνο επειδή είναι η μελέτη που απέσπασε το πρώτο βραβείο στον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό, αλλά και επειδή όπως ανέφερε, σε διαφορετική περίπτωση, «θα φτάσουμε στο τέλος της τετραετίας και είμαστε ξανά στο σημείο από όπου ξεκινήσαμε».

Ο κ. Μπαρτζώκας τοποθετήθηκε και για το ζήτημα που είχε προκαλέσει αντιδράσεις με την αρχική δημοσιοποίηση κάποιων αρχικών φωτογραφικών απεικονίσεων της μελέτης, οι οποίες όπως είχαν αναφέρει και οι αρχιτέκτονες – μελετητές, δεν αναπαριστούσαν πιστά τη μελέτη και την πρότασή τους.

«Ήταν μία επιφανειακή προσέγγιση όσων είχαν εκφράσει δυσαρέσκεια ή προβληματισμό. Τα σημαντικά ζητήματα είναι άλλα και αυτά είναι αν μπορεί να γίνει στο πλαίσιο της μελέτης η παρέμβαση μπροστά στο διοικητήριο της περιφέρειας, αν μπορεί και με ποιον τρόπο να προσεγγίσει τον κυκλικό κόμβο του Δικαστικού Μεγάρου και αν μπορεί να προβλέψει περισσότερο πράσινο στην πλατεία», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαρτζώκας.

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ