Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 11:43
Τελευταία Ενημέρωση: 05 Ιανουαρίου 2021
Επικαιρότητα, Χωρίς κατηγορία

Κρίσιμα τεστ για τη διασπορά του κορωνοϊού

Off

Η επόμενη σειρά των μοριακών τεστ, στα οποία πρόκειται να υποβληθούν και οι εργαζόμενοι και οι ωφελούμενοι την Πέμπτη και την Παρασκευή, αναμένεται να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει το ότι η διασπορά του ιού στο ίδρυμα Νεομάρτυς Γεώργιος έχει περιοριστεί. 

Το βράδυ της Δευτέρας επιβεβαιώθηκαν δύο ακόμη κρούσματα σε εργαζόμενους της δομής, οι οποίοι από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό. Έτσι, ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο Ίδρυμα, σε εργαζόμενους και ωφελούμενους είναι 14, εκτιμάται ωστόσο, ότι πιθανότατα η διασπορά εντός της δομής έχει ελεγχθεί, αφού το σύνολο των ωφελούμενων είναι στην ίδια πτέρυγα, και οι εργαζόμενοι επίσης εκτελούν υπηρεσία σε αυτήν.

Η πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Ηπείρου Μαρία Τσολάκη, μιλώντας στο ITV, επανέλαβε, πως η απορία παραμένει για το ποιος μπορεί να είναι ο ασθενής «0», στάθηκε όμως κυρίως στο ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να δοθούν επαρκείς απαντήσεις σε μία δομή τέτοιας φύσης στην οποία είναι αυτονόητο, ότι οι οδηγίες δε μπορούν να τηρηθούν από τους ωφελούμενους, αλλά μόνον από τους εργαζόμενους.

«Το ευχάριστο είναι, ότι το σύνολο των ανθρώπων που είναι θετικοί είναι καλά στην υγεία τους, στην πλειονότητά τους ασυμπτωματικοί, όμως δε χρειάζεται να λέμε μεγάλα λόγια, γιατί ο ιός είναι ύπουλος και δεν ξέρουμε τι μπορεί να γίνει από τη μια μέρα στην άλλη. Εκτιμώ πάντως, ότι σε μεγάλο βαθμό, έχουμε ελέγξει και έχουμε περιορίσει τη διασπορά εντός της δομής, αν κα οι επόμενες ημέρες μέχρι και την Παρασκευή, που έχει προγραμματιστεί η επόμενη σειρά των τεστ, θα είναι ημέρες μεγάλης αγωνίας. Δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας και γι’ αυτό είπαμε από την αρχή, ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να τηρηθούν τα μέτρα σε μία τέτοια δομή, που έχεις δεκάδες περιπατητικούς ασθενείς με νοητική υστέρηση. Η διαχείριση της πανδημίας είναι μία δύσκολη εξίσωση, τα έχουμε καταφέρει με πολύ μεγάλο κόπο και προσπάθεια των εργαζόμενων τους οκτώ μήνες, αλλά έτυχε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία, από την οποία πιστεύω, ότι θα βγούμε αλώβητοι και πιο δυνατοί», ανέφερε η κα Τσολάκη, που εξέφρασε θερμές ευχαριστίες γι τα συνεργασία και την υποστήριξη προς τις διοικήσεις των δύο νοσοκομείων και προσωπικά προς τους διοικητές κ.κ Κατσακιώρη και Δερδεμέζη αντίστοιχα, τον ΕΟΔΥ και την περιφέρεια Ηπείρου.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ