Δευτέρα 29 Μαΐου 2023 04:28
Τελευταία Ενημέρωση: 08 Ιανουαρίου 2021
Εκδηλώσεις

Στήριξη σε έφηβους πρόσφυγες στην πόλη των Ιωαννίνων

Off

Τη στήριξη ώστε να είναι έτοιμοι για τη μετάβαση προς την ενηλικίωση έχουν οι ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες που ζουν στα δύο εποπτευόμενα διαμερίσματα της ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων στα Γιάννενα.

Με τον τρόπο αυτό επτά προσφυγόπουλα έχουν τη δυνατότητα να εξοικειωθούν με τη ζωή της πόλης, τις υπηρεσίες της, τις συλλογικότητες και τους φορείς που δραστηριοποιούνται στο δημόσιο χώρο. 

Η ΑΡΣΙΣ εφαρμόζει ολιστικό πρόγραμμα που αφορά την κάλυψη στεγαστικών, διατροφικών, ψυχοκοινωνικών, υλικών, ιατρικών, νομικών και εκπαιδευτικών αναγκών, με στόχο την ατομική εξέλιξη και την ομαλή συμπερίληψη των προσφυγόπουλων στην ελληνική κοινωνία. 

Συνδετικό κρίκο προς αυτή την κατεύθυνση αποτελούν τα εποπτευόμενα διαμερίσματα για ανήλικους άνω των 16 ετών του προγράμματος «Διάπλους» με χρηματοδότηση από το ΕΕΑ / Norway Grants, στο πλαίσιο του προγράμματος Άσυλο και Μετανάστευση – EEA GrantsS (ΕΟΧ) υπό την αιγίδα των ΣΟΛ- Crowe και Human Rights 360.

Η ΑΡΣΙΣ από τις αρχές του Δεκεμβρίου διαχειρίζεται δύο διαμερίσματα που φιλοξενούν εφήβους προερχόμενους από τις Ασφαλείς Ζώνες (Safe Zones) των Ανοιχτών Δομών Φιλοξενίας Προσφύγων. 

Οι ασυνόδευτοι ανήλικοι υποστηρίζονται από μια καταρτισμένη ομάδα που αποτελείται από κοινωνικό λειτουργό, ψυχολόγο, δικηγόρο και φροντιστές. 

Μέσα από τον κατάλληλο βαθμό εποπτείας, η διεπιστημονική ομάδα, δίνει έμφαση στην χάραξη στόχων, στην περαιτέρω ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους και στην σταδιακή αυτονόμηση των ασυνόδευτων ανήλικων. 

Σημειώνεται ότι αντίστοιχο πρόγραμμα υλοποιείται και σε άλλες περιοχές που δραστηριοποιείται η ΑΡΣΙΣ  (Θεσσαλονίκη, Δράμα, Καβάλα).

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ