Επικαιρότητα

Τα κρίσιμα στοιχήματα για το περιβάλλον

Off

«Εθνική υπόθεση» με επιμέρους χαρακτηριστικά ενδιαφέροντος για κάθε περιφέρεια της χώρας, όπως είναι η Ήπειρος, χαρακτήρισε την προστασία του περιβάλλοντος ο νέος υφυπουργός με τη συγκεκριμένη αρμοδιότητα, βουλευτής Ιωαννίνων Γ. Αμυράς. 

Μετά την ορκωμοσία του την Τρίτη, ο κ. Αμυράς ανέλαβε καθήκοντα στο υπουργείο με την αρμοδιότητα της προστασίας του Περιβάλλοντος και στις πρώτες του δηλώσεις στο ITV, μίλησε για τα μεγάλα επίδικα της επόμενης ημέρας για τη χώρα, σε σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος.  Η κλιματική αλλαγή άλλωστε, εάν δεν είχε προκύψει η πανδημία, θα ήταν αναμφίβολα το νούμερο ένα θέμα προς συζήτηση και αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί στον πλανήτη, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν είναι ένα θέμα, που θα πάψει να υφίσταται και τις επόμενες δεκαετίες. 

Παράλληλα όμως για την χώρα, όπως ανέφερε ο κ. Αμυράς υπάρχει το μεγάλο στοίχημα της πράσινης ανάπτυξης, που αποτελεί μία ιδιαίτερη και μεγάλη ευκαιρία ανάπτυξης αφενός και ενίσχυσης της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και των οικοσυστημάτων από την άλλη.

«Σε αυτό το πλαίσιο υπάρχουν και τα επιμέρους ζητήματα για την Ήπειρο, με τα οποία έχω ασχοληθεί τα τελευταία χρόνια, όπως είναι η καλλιέργεια και προώθηση των αρωματικών φυτών, η προστασία των ορεινών όγκων, η προστασία των εσωτερικών υδάτων, όπως είναι οι λίμνες και τα ποτάμια. Είναι ένα τεράστιο πλέγμα ζητημάτων που αφορούν στην Ήπειρο και σχετίζονται με τις αρμοδιότητές μου στο υπουργείο και το μόνο που μπορώ να κάνω τη δεδομένη στιγμή, είναι να δεσμευτώ, ότι θα κάνουμε ό,τι πρέπει για να βρούμε τις καλύτερες λύσεις σα προβλήματα», ανέφερε ο κ. Αμυράς.

Χωρίς να υπεισέλθει πάντως σε λεπτομέρειες, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος ανέφερε, ότι από τις πρώτες και άμεσες προτεραιότητες που θέτει ο ίδιος σχετικά με την περιοχή, είναι η επίλυση της εκκρεμότητας που υπάρχει εδώ και 15 και πλέον χρόνια με το ΠΔ της λίμνης Παμβώτιδας.«Είναι από τις πρώτες προτεραιότητες που έχω στο χαρτοφυλάκιό μου», ανέφερε ο κ. Αμυράς.

 

Διπλό στοίχημα 

ο εμβολιασμός

Μιλώντας για την πορεία της πανδημίας στο μεταξύ και του εμβολιασμού που σταδιακά θα ξεκινήσει και στον γενικό πληθυσμό, ο κ. Αμυράς αφού έκανε γνωστό πως και ο ίδιος θα εμβολιαστεί, απηύθυνε έκκληση να υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή ανταπόκριση του γενικού πληθυσμού στη διαδικασία.

«Τίποτε δεν πρόκειται να προχωρήσει για την αντιμετώπιση της πανδημίας, εάν ο καθένας από εμάς δεν αναλογιστεί την ατομική του ευθύνη έναντι του κοινωνικού συνόλου, για να επιστρέψουμε στη φυσιολογική μας ζωή και να μην θέτουμε διαρκώς σε κίνδυνο τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Θα έλεγα, ότι είναι ταυτόχρονα ένα διπλό στοίχημα της Πολιτείας και του κράτους από τη μία πλευρά και των πολιτών από την άλλη, να αποδείξουν στην πράξη την ατομική και κοινωνική τους αλληλεγγύη», κατέληξε ο κ. Αμυράς.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ