Επικαιρότητα

Με ραντεβού ο εμβολιασμός των Οδοντιάτρων

Off

Μέσω της πλατφόρμας που χρησιμοποιείται ήδη από τους υγειονομικούς και από τους ηλικιωμένους άνω των 85 ετών, θα γίνει η καταγραφή και ο καθορισμός των ηλεκτρονικών ραντεβού για τον εμβολιασμό των οδοντιάτρων. 

Ο αναπλ. υπουργός Υγείας Β. Κοντοζαμάνης κατά την ολιγόωρη παραμονή του στο ΠΓΝΙ την Τρίτη, όπου και έκανε τη δεύτερη δόση του εμβολίου, συναντήθηκε με εκπροσώπους των ΔΣ του Ιατρικού και του Οδοντιατρικού Συλλόγου αντίστοιχα και όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων κατανόησε τις δυσκολίες του εγχειρήματος του εμβολιασμού στο πρώτο αυτό στάδιο, όπου οι δόσεις των εμβολίων είναι περιορισμένες και ζήτησε από όλους να δείξουν κατανόηση και να κάνουν υπομονή, μέχρι η ροή των εμβολίων να αποκατασταθεί σε μεγάλο αριθμό διαθέσιμων δόσεων.

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του Συλλόγου, ο κ. Κοντοζαμάνης ήταν ενήμερος των προβλημάτων που προέκυψαν και στην περιοχή των Ιωαννίνων και σε άλλες περιοχές της χώρας αναφορικά με τη χορήγηση δόσεων που είχαν περισσέψει, σε ιδιώτες ιατρούς, πλην των οδοντιάτρων, επικαλούμενος τις δυσκολίες του πρωτόγνωρου εγχειρήματος.

Σε κάποιες περιπτώσεις όπου οι οδοντίατροι έχουν κλείσει ηλεκτρονικά ραντεβού για τον εμβολιασμό τους, αλλά τούς έχουν δοθεί απομακρυσμένα εμβολιαστικά κέντρα, ο κ. Κοντοζαμάνης υποστήριξε, ότι το πρόβλημα οφείλεται στον μειωμένο αριθμό εμβολίων σε αυτή τη φάση και στην περίπτωση νέων παραλαβών ενδέχεται να δοθεί η δυνατότητα επαναπροσδιορισμού της ημερομηνίας χορήγησης της δόσης σε κοντινότερο εμβολιαστικό κέντρο. Αυτό το ζήτημα πάντως, μπορεί ακόμη και σήμερα να αντιμετωπιστεί εάν δηλωθεί ένας διαφορετικός Τ.Κ από τον κάθε αιτούντα.

Η διαδικασία μεταφοράς των ΑΜΚΑ και η ανάρτησή τους στην πλατφόρμα επίσης παρουσιάζει κάποια προβλήματα, ωστόσο αναμένεται να επιλυθούν εντός των ημερών.

Τέλος, στο αίτημα του Οδοντιατρικού Συλλόγου να ληφθεί μέριμνα και για τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των βοηθών οδοντιατρείου, ο κ. Κοντοζαμάνης δεσμεύτηκε να επανεξετάσει το ζήτημα, αφού προηγουμένως αποσταλούν στο υπουργείο οι λίστες με τα ακριβή στοιχεία των υπαλλήλων.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Δημ. Κήττας, ότι ο κ. Κοντοζαμάνης τόνισε, ότι τα ζητήματα του εμβολιασμού αφορούν κυρίως στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού και σε αυτήν θα πρέπει να απευθύνονται τα αιτήματα του κλάδου, με το υπ. Υγείας να έχει την ευθύνη και αρμοδιότητα για το επιχειρησιακό κομμάτι της εκτέλεσης μέσω των εμβολιαστικών κέντρων.

Τέλος, ο ΟΣΙ με ανακοίνωσή του εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς την βουλευτή Ιωαννίνων Μ. Κεφάλα, η οποία μεσολάβησε για τη συνάντηση του Συλλόγου με τον κ. Κοντοζαμάνη.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ