Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024 05:15
Τελευταία Ενημέρωση: 20 Ιουνίου 2024
Επικαιρότητα

ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ Οι Οδοντίατροι στη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Ελπίδα Ζωής»

Off

Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία και ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Ιωαννίνων επισκέφθηκαν τη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Ελπίδα Ζωής» στη Νεοκαισάρεια Ιωαννίνων, το απόγευμα της Κυριακής 16 Ιουνίου. Παρούσα ήταν και η βουλευτής Ιωαννίνων Μαρία – Αλεξάνδρα Κεφάλα.

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων του «Έτους Στοματικής Υγείας 2024» που περιλαμβάνει ενημερωτικές εκδηλώσεις σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού.

Η Μαρία – Αλεξάνδρα Κεφάλα δήλωσε :

«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Ιωαννίνων για την ανταπόκρισή τους στη διοργάνωση της επίσκεψής μας στις ΣΥΔ και τη συνδρομή τους στην προσπάθεια της πολιτείας, στο πλαίσιο της ίσης και χωρίς διαχωρισμούς πρόσβασης στην υγεία. Το μήνυμα της καμπάνιας ευαισθητοποίησης για το Έτος Στοματικής Υγείας «Γεια στο στόμα σου!» αναδεικνύει την άρρηκτη σύνδεση της στοματικής με τη γενική υγεία.

Και όταν μιλάμε για άτομα με αναπηρία η φροντίδα των δοντιών είναι ακόμη πιο σημαντική λόγω επιβαρυμένης γενικής υγείας και δύσκολης συνεργασίας με τους οδοντιάτρους. Συνεχίζουμε την προσπάθεια όλοι μαζί, ώστε κανείς να μην μείνει μόνος, κανείς να μην μείνει πίσω».

Τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Ιωαννίνων εκπροσώπησαν η Πρόεδρος, Βασιλική Πασιά και ο Αντιπρόεδρος, Νίκος Σουτόπουλος.

Η Πρόεδρος, Β. Πασιά, δήλωσε για τη δράση: «Είναι χαρά μας να συμμετέχουμε σε ενημερωτικές δράσεις στα όρια του Ν. Ιωαννίνων που αφορούν τη στοματική υγεία. Όταν η στόχευση περιλαμβάνει ΑμεΑ, όπως είναι οι ωφελούμενοι στη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης των Ιωαννίνων, η συμμετοχή μας θα πρέπει να θεωρείται πάντα δεδομένη.

Το αίσθημα της προσφοράς στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού είναι υπέροχο και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που ο Ο.Σ. Ιωαννίνων, χρόνια τώρα, πρωτοστατεί σε ανάλογες πρωτοβουλίες».

Ο Γ. Γραμματέας της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, κ. Δημήτρης Κήττας, δήλωσε:

«Έχουμε προαναγγείλει σειρά δράσεων σε όλη την Ελλάδα με ξεκάθαρη στόχευση στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού. Ο εορτασμός, άλλωστε, του «Έτους Στοματικής Υγείας 2024» αποτελεί την ιδανική συνθήκη για προσφορά σε ΑμεΑ».

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ