Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024 05:52
Τελευταία Ενημέρωση: 04 Απριλίου 2023
Επικαιρότητα

Κέντρο Ημέρας και Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης

Off

Το μείζον ζήτημα της αυτόνομης διαβίωσης, της κοινωνικής ενσωμάτωσης και της βελτίωσης της καθημερινότητας των ατόμων που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού, και τα οποία περνούν από την παιδική και εφηβική ηλικία, στην ενήλικη ζωή τους, ενδεχομένως μάλιστα και χωρίς τη βοήθεια των συγγενικών τους προσώπων, βρέθηκε στο επίκεντρο της ενημερωτικής εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Σύλλογος Εστία, το απόγευμα της Δευτέρας στα Ιωάννινα.

Ο τίτλος της εκδήλωσης ήταν «Από την εφηβεία στην ενηλικίωση» και η αφορμή για αυτήν στάθηκε ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας για τον Αυτισμό που έχει οριστεί η 2α Απριλίου κάθε χρόνου.

Η είδηση ωστόσο στην εκδήλωση ήρθε από την αρμόδια αντιπεριφερειάρχη για θέματα υγείας Αγνή Νάκου, που έκανε γνωστό, ότι με την υποστήριξη των μελών του Συλλόγου η Περιφέρεια Ηπείρου έχει ήδη απευθυνθεί στα συναρμόδια υπουργεία Εργασίας και Υγείας αντίστοιχα, ώστε στο νέο ΕΣΠΑ να υποβάλλει πρόταση για την ένταξη και χρηματοδότηση δημιουργίας δύο τουλάχιστον βασικών νέων δομών για άτομα που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού.

Πρόκειται για τη δημιουργία του πρώτου Κέντρου Ημέρας για άτομα με αυτισμό και για τις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, επίσης για άτομα με αυτισμό, που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.

«Είναι ένα τεράστιο πρόβλημα και μία καθημερινή αγωνία και αναζήτηση των οικογενειών αυτών, που ανησυχούν για τα παιδιά τους και τι θα απογίνουν, όταν κάποια στιγμή δε θα έχουν κανέναν να τους υποστηρίξει», ανέφερε η κα Νάκου.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ