Επικαιρότητα

Σε κινητοποιήσεις με αιχμή την αύξηση των συντάξεων

Off

Με το βλέμμα στραμμένο στις κάλπες εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι όλης της χώρας, περιμένουν για πολλοστή φορά, κάποιες θετικές ειδήσεις για τις συντάξεις τους, χωρίς πάντως μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας.

Ένας μεγάλος αριθμός συνταξιούχων όλων των ασφαλιστικών ταμείων έμεινε εκτός από τη λίστα εκείνων που είδαν στους λογαριασμούς τους να πιστώνονται οι αυξήσεις που δόθηκαν για πρώτη φορά μετά από χρόνια, καθώς ο Νόμος Κατρούγκαλου για την «προσωπική διαφορά» εξακολουθεί να λειτουργεί αρνητικά για τη διαμόρφωση του τελικού ποσού των συντάξεων.

Την Τρίτη στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε μία ακόμη πανσυνταξιουχική κινητοποίηση διαμαρτυρίας, ενώ στα Γιάννενα οι πρόεδροι του Συνδέσμου Πολιτικών Συνταξιούχων Μιχ. Αυδίκος και του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Παν. Κάλπης αντίστοιχα, σε συνέντευξη που παραχώρησαν έκαναν λόγο για μία συνεχιζόμενη κοροϊδία και εμπαιγμό πολλών ετών από όλες τις Κυβερνήσεις.

«Αφού η Κυβέρνηση λέει και σήμερα, ότι έχουμε δίκιο, να διαμαρτυρόμαστε, που λόγω του Νόμου Κατρούγκαλου για την προσωπική διαφορά δεν είδαμε τις αυξήσεις στις συντάξεις, τι έκανε τέσσερα χρόνια; Για ποιον λόγο δεν κατήργησε έναν άδικο Νόμο και έρχεται σήμερα να ζητήσει την ψήφο μας, λέγοντας, ότι το θα τον καταργήσει μετά τις εκλογές; Φτάνει η κοροϊδία απέναντί μας και αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν όλοι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αυδίκος.

Αύριο Πέμπτη στο μεταξύ στο ΕΚΙ πραγματοποιείται ανοιχτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συνταξιουχικών οργανώσεων με την υποστήριξη και του Εργατικού Κέντρου ενάντια στην προοπτική ιδιωτικοποίησης του νερού.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ