Τελευταία Νέα

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023 08:50
Τελευταία Ενημέρωση: 21 Ιανουαρίου 2021
Επικαιρότητα

Αναζητούνται λύσεις για κυνήγι και ψάρεμα

Off

Σε καλό κλίμα η πρώτη επαφή μεταξύ του υφυπουργού Περιβάλλοντος  Γ. Αμυρά, με το προεδρείο της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας

Σε καλό κλίμα με αμοιβαία διάθεση να βρεθεί κοινή συνισταμένη και κυρίως άμεσες λύσεις στα κυρίαρχα προβλήματα που σχετίζονται με την κυνηγετική δραστηριότητα στη χώρα, και εν αναμονή των σημερινών (πιθανότατα) αποφάσεων της κυβέρνησης για την άρση της απαγόρευσης μετακίνησης για τη θήρα και την αλιεία, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη η πρώτη επαφή μεταξύ του υφυπουργού Περιβάλλοντος Γ. Αμυρά, με το προεδρείο της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας.

Η ΚΣΕ εκπροσωπήθηκε στη συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης, από τον πρόεδρο του ΔΣ Γ. Αραμπατζή και τον πρόεδρος της Δ’ ΚΟΣΕ 

Ν. Σταθόπουλο, ενώ στη συζήτηση μετείχε και ο Γεν. Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος Κων. Αραβώσης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΚΣΕ, ο Γ. Αμυράς έδειξε απόλυτα ενήμερος για το κλίμα αγανάκτησης που έχει διαμορφωθεί στις τάξεις των κυνηγών, κάτι άλλωστε που είχε την ευκαιρία να το διαπιστώσει και κατά την παρουσία του στα Γιάννενα το περασμένο Σαββατοκύριακο, επαναλαμβάνοντας ωστόσο, ότι είναι πάγια θέση της κυβέρνησης, ότι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας αποτελεί την ύψιστη προτεραιότητα.

Η ΚΣΕ επισήμανε προς τον κ. Αμυρά, ότι οι αρμοδιότητες επί της θήρας είχαν έως τώρα αντιμετωπιστεί με έναν υποδεέστερο, ευκαιριακό και ατελέσφορο τρόπο στο υπουργείο, κάτι που ο υφυπουργός υποσχέθηκε να αλλάξει επί των ημερών του.

Αν και η απαγόρευση της μετακίνησης των κυνηγών και των ερασιτεχνών αλιέων ήταν το θέμα που κυριάρχησε στη συζήτηση, οι δύο πλευρές είχαν ικανό χρόνο για να επεκταθούν και σε άλλα πάγια αιτήματα της ΚΣΕ, όπως είναι η ανάγκη χρηματοδοτικής ενίσχυσης της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής από το «Πράσινο Ταμείο» και η αναγνώριση του εθελοντικού ρόλου των κυνηγών σε ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος.

«Η βούληση του νέου υφυπουργού κ. Αμυρά να ορίσει στον ταχύτερο δυνατό χρόνο το ραντεβού του με τους εκπροσώπους των Κυνηγετικών Οργανώσεων (κάτι που δεν γινόταν παλιότερα), αλλά και το περιεχόμενο των συνεργασιών που υποσχέθηκε στην ΚΣΕ, τον πιστώνουν με μια θετική αρχή στο υπουργείο του. Ελπίζουμε ότι ανάλογη θα είναι και η συνέχεια», σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΚΣΕ.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ