Επικαιρότητα

Οι φοιτητές συνεχίζουν να συμμετέχουν στο Erasmus

Off

Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων συνεχίζουν να στηρίζουν το πρόγραμμα Erasmus+ παρά τις δύσκολες συνθήκες που δημιουργεί η πανδημία. Περισσότεροι από 250 φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων μετακινούνται, τηρώντας τα μέτρα προστασίας και ασφαλείας που λαμβάνονται σε εθνικό επίπεδο. 

Σχετική ζωντανή τηλεσυνάντηση πραγματοποίησε η Διεύθυνση Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων, την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου με τους φοιτητές που πρόκειται να πραγματοποιήσουν μέρος των σπουδών τους ή πρακτική άσκηση σε Πανεπιστήμιο ή φορέα του εξωτερικού, μέσω του Erasmus+.

Το πρόγραμμα αποτελεί μία από τις πλέον επιτυχημένες πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον τομέα της εκπαίδευσης. Έχει δώσει την ευκαιρία σε περισσότερους από 3 εκατομμύρια φοιτητές να ζήσουν μια ξεχωριστή εμπειρία: να σπουδάσουν ή να εργασθούν σε μία άλλη χώρα και να έρθουν έτσι σε επαφή με τη γλώσσα και τον πολιτισμό της. Το πρόγραμμα συντονίζεται σε εθνικό επίπεδο από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών.  

Με την στήριξη του Πρύτανη Καθηγητή κ. Τριαντάφυλλου Α.Δ. Αλμπάνη και του Ιδρυματικού Υπεύθυνου του προγράμματος Erasmus+, Αντιπρύτανη Διοικητικών Υποθέσεων, Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, Καθηγητή Μηνά Η. Πασχόπουλο, η Διεύθυνση Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων υλοποιεί τις δράσεις του προγράμματος Erasmus+ δίνοντας στους φοιτητές τη δυνατότητα να επωφεληθούν των ακαδημαϊκών, γλωσσικών και πολιτισμικών δράσεων ώστε να διεκδικήσουν μια θέση στη διεθνή αγορά εργασίας και να λειτουργήσουν επιτυχώς σε ένα διεθνές και πολυπολιτισμικό επαγγελματικό περιβάλλον.

Υιοθετώντας το σύνθημα «Συνεχίζουμε Erasmus» και με γνώμονα τα ερωτήματα και τους προβληματισμούς των φοιτητών ως προς τη μετακίνησή τους σε καιρό πανδημίας, η Διεύθυνση Διεθνών & Δημοσίων Σχέσεων ανέλαβε την πρωτοβουλία να διοργανώσει την τηλεσυνάντηση στην οποία συμμετείχαν πάνω από 100 φοιτητές, ακούστηκαν προβληματισμοί, συζητήθηκαν οι νεότερες εξελίξεις για την κινητικότητα των φοιτητών σε καιρό πανδημίας, επιλύθηκαν απορίες για τρέχοντα θέματα και για αλλαγές στις διαδικασίες του  προγράμματος. Τέλος, διαπιστώθηκε η ανάγκη για ευελιξία στην εφαρμογή του προγράμματος και για συνεχή προσαρμογή των φοιτητών στις μεταβαλλόμενες συνθήκες. 

Του ΦΙΛΗΜΟΝΑ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου