Τελευταία Νέα

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023 10:43
Τελευταία Ενημέρωση: 01 Φεβρουαρίου 2021
Επικαιρότητα

Επαναλειτουργούν μετά το δύσκολο 2020 τα πρακτορεία ΟΠΑΠ

Off

Πέντε μήνες εκτός λειτουργίας με κρατική εντολή συμπλήρωσαν από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι και χθες, τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ σε ολόκληρη τη χώρα, για την επαναλειτουργία των οποίων άναψε το πράσινο φως την περασμένη εβδομάδα. 

Δύο μήνες κλειστά τον Μάρτιο και τον Απρίλιο και τρεις συνεχόμενους μήνες από το Νοέμβριο μέχρι και το τέλος του Ιανουαρίου δημιούργησαν μία ζοφερή πραγματικότητα για χιλιάδες επαγγελματίες αλλά και για τους εργαζόμενους, όπως όμως και τους πλανόδιους λαχειοπώλες. Μάλιστα σε αυτές τις περιπτώσεις, λόγω του ιδιάζοντος καθεστώτος στο οποίο λειτουργούν πολλοί, δεν υπήρξε κάποια μέριμνα για να λάβουν έστω ένα μικρό βοήθημα. 

Η προσέλευση των πελατών στα καταστήματα του ΟΠΑΠ από χθες το πρωί, όπως ανέφεραν οι Ανδρέας Τάτσης και Χρήστος Μέγας αντίστοιχα που διατηρούν πρακτορείο στο κέντρο της πόλης, ήταν ικανοποιητική, πάντα όμως στο πλαίσιο των κανόνων που θέτει το υγειονομικό πρωτόκολλο και με την ΕΛ.ΑΣ να διενεργεί συνεχείς ελέγχους στα καταστήματα για την τήρηση των αποστάσεων και κυρίως του ανώτατου επιτρεπόμενου αριθμού των πελατών εντός του καταστήματος ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα.

«Συνολικά πέντε μήνες κλειστές οι επιχειρήσεις δεν είναι ό,τι καλύτερο και έχει δημιουργηθεί έτσι κι αλλιώς μία δύσκολη κατάσταση. Δόθηκε η επιστρεπτέα προκαταβολή, η επιδότηση ενοικίου, οι εργαζόμενοι είχαν τεθεί σε αναστολή, όμως πίσω από τις επιχειρήσεις υπάρχουν φυσικά πρόσωπα, για τα οποία δεν ελήφθη καμία μέριμνα από την Πολιτεία» ανέφερε ο κ. Τάτσης. Τεράστια ωστόσο υπήρξε και η απώλεια εσόδων  για το κράτος λόγω της αναστολής λειτουργίας των πρακτορείων ειδικά για την περίοδο των εορτών, που παραδοσιακά ο τζίρος ανεβαίνει κατακόρυφα και είναι ο μεγαλύτερος στη διάρκεια του έτους. Αξίζει να σημειωθεί, ότι για πρώτη φορά στα χρονικά από το 1963, τον περσινό Δεκέμβριο δεν κυκλοφόρησε το Κρατικό Λαχείο.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ