Επικαιρότητα

Δύο συλλήψεις για ληστεία ηλικιωμένων

Off

Στη σύλληψη των δύο από τους τέσσερις συνολικά δράστες της ληστείας που έγινε το πρωί της Πέμπτης σε βάρος δύο ηλικιωμένων στο Ζωτικό του δήμου Δωδώνης προχώρησε η ΑΔ Ιωαννίνων σε συνεργασία με την ΑΔ Τρικάλων. Πρόκειται για μία ομάδα Ρομά που διαμένουν στην περιοχή των Τρικάλων και οι οποίοι έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για αντίστοιχες υποθέσεις. 
Την είδηση για τη σύλληψη των δύο δραστών και την αναζήτηση των άλλων δύο που έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται, έδωσαν ο Γεν. Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου, υποστράτηγος Γ. Καραϊτσης και ο Αστυν. Διευθυντής Ιωαννίνων Π. Μοσκοφίδης.
Το περιστατικό σημειώθηκε στις 10 το πρωί στο Ζωτικό, όπου μένουν λίγοι μόνιμοι κάτοικοι, όταν από το Ι.Χ στο οποίο επέβαιναν οι δράστες, οι δύο εξ’ αυτών επιτέθηκαν στον σύζυγο, χτυπώντας τον και απωθώντας στη συνέχεια και τη σύζυγό του, ζητώντας χρήματα. Τελικά, απέσπασαν ένα πορτοφόλι που περιείχε χρηματικό ποσό 1230 ευρώ. Μετά την ειδοποίηση των αρχών στήθηκαν μπλόκα στην ευρύτερη περιοχή και οι περιγραφές βοήθησαν τις έρευνες, ώστε κλιμάκιο της ΑΔ Ιωαννίνων να φτάσει στα Τρίκαλα, να εντοπίσει και να συλλάβει τους δύο από τους τέσσερις δράστες.
Όπως τόνισαν οι κ.κ. Καραϊτσης και Μοσκοφίδης το τελευταίο διάστημα παρατηρείται έξαρση της εγκληματικότητας που αναφέρεται σε Ρομά, κυρίως από άλλες περιοχές, που φτάνουν στα Ιωάννινα, επιλέγοντας κατά κύριο λόγο απομονωμένους οικισμούς με λιγοστούς κατοίκους.

Κυκλοφορούσε με αντικλείδια
Παράλληλα, ο κ. Καραϊτσης ανακοίνωσε τη σύλληψη ενός 35χρονου ημεδαπού που συνελήφθη την Πέμπτη στην πόλη των Ιωαννίνων και ο οποίος επιδιδόταν με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία μάλιστα στις διαρρήξεις οικιών σε πολυκατοικίες. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε αντικλείδια και ο κ. Καραϊτσης συνέστησε ιδιαίτερη προσοχή στους πολίτες, ώστε να μην αφήνουν ανασφάλιστες εισόδους στα διαμερίσματά τους.
Αρκετά περιστατικά έχουν καταγραφεί τελευταία όπως τόνισε ο κ. Μοσκοφίδης και με κλοπές τσάντων από Ι.Χ ενώ σε πολλές περιπτώσεις αυτών, στις τσάντες υπήρχαν και μεγάλα χρηματικά ποσά.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου