Επικαιρότητα

Με συνεργασία για τη στήριξη των δύο Τμημάτων

Off

Έντονος είναι ο προβληματισμός στην πόλη της Άρτας και στους φορείς της για την τύχη δύο από τα πλέον αδύναμα τμήματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που προέρχονται από το πρώην ΤΕΙ και συγκεκριμένα για το Τμήμα Γεωπονίας και το Τμήμα Μουσικών Σπουδών.

Μπορεί τις τελευταίες ημέρες η ανησυχία και ο προβληματισμός να επικεντρώθηκαν στο ενδεχόμενο μετακίνησης του δεύτερου τμήματος στα Ιωάννινα, κάτι που διαψεύστηκε από τις πρυτανικές αρχές, ωστόσο η χαμηλή βάση εισαγωγής του Τμήματος Γεωπονίας σε συνδυασμό με τις αλλαγές στις βάσεις εισαγωγής που προωθεί το Υπ. Παιδείας θέτει σοβαρές αμφιβολίες για την πορεία του συγκεκριμένου τμήματος.

Έτσι, ο αντιπεριφερειάρχης Άρτας Β. Ψαθάς  με δηλώσεις του στο ITV τόνισε πως εκτός από τον προβληματισμό και για τα δύο τμήματα, αλλά κυρίως για τη Γεωπονική, αποτελεί υποχρέωση και των πρυτανικών αρχών αλλά και των τοπικών φορέων να συνεργαστούν ώστε να ενδυναμωθεί το Τμήμα.

Με τη δήλωσή του ο κ. Ψαθάς, όπως έκανε και προ ημερών με ανακοίνωσή του, πήρε σαφείς αποστάσεις από την αντίστοιχη θέση του δήμου Αρταίων και της δημοτικής αρχής που διέκρινε μόνον εχθρούς στην πόλη των Ιωαννίνων και στο Πανεπιστήμιο.

«Γκρίνιες και παράπονα πάντα θα υπάρχουν αλλά το ζήτημα είναι να πρυτανεύει η λογική. Έχουμε χρέος να δουλέψουμε όλοι για το καλό της Ηπείρου και να αποκτήσουμε περιφερειακή συνείδηση, που μέχρι σήμερα δεν την έχουμε», τόνισε ο κ. Ψαθάς.

 

Προοπτικές ανάπτυξης 

στο Πουρνάρι

Η Περιφέρεια Ηπείρου συμμετέχει στο μεταξύ ενεργά στο δημόσιο διάλογο το τελευταίο χρονικό διάστημα για την προοπτική αξιοποίησης της λίμνης Πουρναρίου.

Μία συζήτηση που βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο, σύμφωνα όμως με τον κ. Ψαθά που μπορεί να αποδώσει καρπούς και αποτελέσματα, αφού έχουν γίνει δύο αναγνωριστικές τεχνικές μελέτες και υπάρχει η πρόθεση της Περιφέρειας Ηπείρου να ενισχύσει τις αντίστοιχες πρωτοβουλίες.

«Από το 2014 η ΔΕΗ μας έχει παραδώσει μία αναπτυξιακή μελέτη για τη λίμνη προτείνοντας διάφορα έργα και παρεμβάσεις.

Θέση της Περιφέρειας Ηπείρου είναι ότι μπορούμε να επικαιροποιήσουμε τη μελέτη και κάθε ένας από τους φορείς που ενδιαφέρονται, να αναλάβει να ωριμάσει ένα έργο και να προχωρήσει στην εξασφάλιση χρηματοδότησης και την υλοποίησή του», σημείωσε.

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου