Τελευταία Νέα

Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 05:46
Τελευταία Ενημέρωση: 19 Φεβρουαρίου 2021
Επικαιρότητα

Πρώτος σταθμός της ψηφιακής περιοδείας η Ήπειρος

Off

Από την Ήπειρο και τα Ιωάννινα ξεκινούν την προσεχή Δευτέρα οι «ψηφιακές περιοδείες» στην περιφέρεια από το Κίνημα Αλλαγής και τη Φώφη Γεννηματά, που ανοίγουν πρώτοι έναν ψηφιακό δίαυλο πολιτικής επικοινωνίας με την περιφέρεια.

Μία προσπάθεια που κατατείνει στην κοινή διαμόρφωση πολιτικών προτάσεων, που θα προκύψουν μέσα από την αμφίδρομη επικοινωνία με τους φορείς των τοπικών κοινωνιών για την αντιμετώπιση της κρίσης και την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας αντίστοιχα.

Σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου το απόγευμα της Δευτέρας, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝ.ΑΛ Παύλος Χρηστίδης, στάθηκε, στο ότι δεν είναι τυχαία η έναρξη των ψηφιακών περιοδειών από την Ήπειρο και αυτό σχετίζεται με τα προβλήματα και τη φτωχοποίηση της περιοχής αφενός αλλά και με ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ από την Ήπειρο, που έβαλαν την προσωπική τους σφραγίδα στην πολιτική ιστορία του τόπου.

Το βασικό αντικείμενο της συζήτησης της Δευτέρας, ανέφερε ο κ. Χρηστίδης, θα είναι η αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης, με το Κίνημα Αλλαγής να έχει ζητήσει συζήτηση στη Βουλή. Άσκησε έτσι κριτική στην κυβέρνηση στην οποία απέδωσε μικροκομματική και μικροπολιτική διαχείριση, καθώς αρνείται να συζητήσει με τους κοινωνικούς φορείς και τα πολιτικά κόμματα.

«Εμείς, θα παρουσιάσουμε ένα πλαίσιο προτάσεων για την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης, που θα εξειδικευτεί στην πορεία με επιπλέον προτάσεις από τις συζητήσεις με τους τοπικούς φορείς, ανέφερε, ενώ σχολίασε και τις τραγικές καταστάσεις στην Αττική από την κακοκαιρία «Μήδεια», κάνοντας λόγο για παταγώδη αποτυχία του επιτελικού κράτους να διαχειριστεί μία ακόμη κρίση.

Νωρίτερα, ο γραμματέας επικοινωνίας του ΚΙΝ.ΑΛ Παναγιώτης Βλάχος επισήμανε, ότι μέσα από τις «ψηφιακές περιοδείες» το ΚΙΝ.ΑΛ και η Φ. Γεννηματά επιχειρούν να ασκήσουν υπεύθυνη και παραγωγική αντιπολίτευση, αλλά να καταθέσουν και συγκεκριμένες προτάσεις παρεμφάσεων, έργων και δράσεων σε κάθε περιοχή. «Το ΚΝ.ΑΛ είναι το μόνο κόμμα που έχει καταθέσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την ανάκαμψη της χώρας», ανέφερε.

Τη συζήτηση συντόνισε ο γραμματέας της ΝΕ Ιωαννίνων Άλκης Λάνταβος.

 

Το πρόγραμμα 

της Δευτέρας 

Η πρώτη «ψηφιακή περιοδεία» με σταθμό τα Ιωάννινα θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου στις 19.00, με εισηγητές την Φ. Γεννηματά και τον πρώην υπουργό Νικ. Χριστοδουλάκη. Ο κ. Λάνταβος έκανε γνωστό πώς έχουν αποδεχθεί την πρόσκληση και θα συμμετέχουν ο περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης, ο δήμαρχος Μ. Ελισάφ ή εκπρόσωπός του, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δημ. Δημητρίου, ο πρύτανης Τρ. Αλμπάνης, η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Μαρία Νάκα, ο πρόεδρος του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Χρ. Γρίβας και εκπρόσωποι επαγγελματικών φορέων και σωματείων.

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου στην Άρτα και την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου για την Πρέβεζα κα τη Θεσπρωτία.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ