Επικαιρότητα

Στο «κόκκινο» μπαίνει ο Δήμος Ζίτσας

Off

Σε καθεστώς αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης μέχρι νεωτέρας μπαίνει από σήμερα ο Δ. Ζίτσας, όπου παρατηρείται έξαρση του επιδημιολογικού φορτίου τις τελευταίες ημέρες. Η ανακοίνωση έγινε το απόγευμα της Παρασκευής από τον υφυπουργό Πολ. Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά στην εβδομαδιαία αναλυτική ενημέρωση, μετά την συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων. 

Αντίθετα, η πόλη των Ιωαννίνων, παραμένει στην ίδια κατάσταση, χωρίς επιπλέον μέτρα δηλαδή, με την κατάσταση όμως να επανεξετάζεται στη συνεδρίαση της Επιτροπής την προσεχή Τρίτη, όπως όμως και για το σύνολο της περιφέρειας Ηπείρου, όπου η εικόνα προβληματίζει ιδιαίτερα την Επιτροπή.

 

21 κρούσματα

Ο αριθμός των κρουσμάτων στην ΠΕ Ιωαννίνων ανήλθε σε 21 την Παρασκευή, επίσης από τους μεγαλύτερους των τελευταίων δύο μηνών, κάτι που επιβεβαιώνει τη διασπορά του ιού στην κοινότητα, φαίνεται όμως, ότι πολλά από τα κρούσματα αναφέρονται πλέον και εκτός του αστικού ιστού της πόλης των Ιωαννίνων, όπως είναι η ΤΚ Ζίτσας και άλλες Τοπικές Κοινότητες του Δ. Ζίτσας. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στο Δ. Ζίτσας ανέρχεται σε 17, τουλάχιστον μέχρι χθες, χωρίς να συνυπολογιστούν νέα κρούσματα που περιλαμβάνονται στη χθεσινή καταγραφή των Ιωαννίνων.

Ο μέσος όρος των κρουσμάτων των τελευταίων επτά ημερών στα Ιωάννινα ανέρχεται σε 12,14 και τα κρούσματα των τελευταίων 14 ημερών ανά εκατό χιλιάδες πληθυσμού υπολογίζονται σε 12,51.

Εκτός από τα 21 κρούσματα στα Ιωάννινα, ο ΕΟΔΥ κατέγραψε την Παρασκευή έξι κρούσματα στην Άρτα, τρία στη Θεσπρωτία και ένα στην Πρέβεζα.

Συνολικά χθες, καταγράφηκαν στην Ήπειρο, 31 κρούσματα αριθμός που είναι ο μεγαλύτερος από την αρχή του έτους.

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου