Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 11:19
Τελευταία Ενημέρωση: 12 Μαΐου 2015
Ήπειρος

«Χάρτης» προβλημάτων, περιμένει λύσεις

Off

Έναν «χάρτη» με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εκπαίδευση σε όλη την Ήπειρο, διαθέτει πλέον η Περιφέρεια Ηπείρου. Προβλήματα που έχουν να κάνουν κυρίως με τις κτιριακές υποδομές, αλλά κατά τόπους και με επιμέρους προβλήματα όπως τα καταγράφει ο εκπαιδευτικός κόσμος και η τοπική αυτοδιοίκηση. 
Με τη σύσκεψη που έγινε χτες στο Διοικητήριο της Περιφέρειας ολοκληρώθηκε ο κύκλος των ενημερωτικών συναντήσεων για ζητήματα   Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο σύνολο των Περιφερειακών Ενοτήτων της Ηπείρου. 
Στη σύσκεψη που έγινε μετά από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη, αρμόδιου για θέματα Παιδείας, Γιάννης Καραμπίνα, συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης   αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Κ. Σιαράβας, η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Αγγέλα Φωτεινού εκπρόσωποι Δήμων και των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Ιωαννίνων. 
Τα συμπεράσματα των συσκέψεων και η  καταγραφή των προβλημάτων που έγινε στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες, θα αξιοποιηθούν ώστε να καταβληθεί προσπάθεια για παρεμβάσεις, όπου αυτό είναι εφικτό. 
Στόχος, όπως ανακοινώθηκε, είναι να αναζητηθούν λύσεις τους επόμενους μήνες, κυρίως κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού που οι σχολικές μονάδες δεν θα λειτουργούν, ώστε να περιοριστούν τα προβλήματα τη νέα σχολική χρονιά.
Στην έναρξη της συνάντησης ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Καραμπίνας  ανέφερε μεταξύ άλλων και τα εξής: «Ξεκινήσαμε αυτές τις συσκέψεις σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες με εκπροσώπους ΟΤΑ, αιρετούς της εκπαίδευσης και τους διευθυντές. Σε όλες τις ενότητες έγινε καταγραφή των προβλημάτων σε υποδομές από την πλευρά των Δήμων. Στόχος μας είναι η καταγραφή και η παρέμβασή μας σε όσες περιπτώσεις είναι εφικτό αυτό. Για παράδειγμα, ένα ζήτημα που εντοπίστηκε σε όλες τις Π.Ε. αφορά στις κτηριακές υποδομές των Μουσικών Σχολείων. Εμείς πρέπει να εξετάσουμε σφαιρικά το θέμα για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε». 
Τη σύσκεψη απασχόλησαν ζητήματα κτηριακών εγκαταστάσεων και αδειοδοτήσεων των σχολικών μονάδων. 
Από τους εκπροσώπους των ΟΤΑ διατυπώθηκε η ανάγκη κατασκευής νέων, σύγχρονων σχολικών μονάδων για να εξυπηρετηθούν οι αυξημένες ανάγκες του μαθητικού πληθυσμού. Επίσης, τέθηκε το θέμα της μεταφοράς μαθητών, κυρίως σε απομακρυσμένες σχολικές μονάδες. 
Για το συγκεκριμένο ζήτημα ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Καραμπίνας υπογράμμισε την προσπάθεια που καταβάλλεται ήδη από τώρα για να μην προκληθούν και τη νέα σχολική χρονιά τα προβλήματα που εντοπίστηκαν φέτος, κυρίως εξαιτίας της προβλεπόμενης νομικής διαδικασίας.
Στη σημερινή σύσκεψη συμμετείχαν: η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου Αγγέλα Φωτεινού, ο προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κολιός, ο πρόεδρος των Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων Στ. Σίντος, ο προϊστάμενος ΠΕΑΚ Α. Δήμος. Επίσης, συμμετείχαν οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι για θέματα Παιδείας του Δήμου Ιωαννιτών Π. Κολόκας, Δήμου Πωγωνίου Α. Γιούνης, Δήμου Κόνιτσας Γ. Καλλιντέρης, η πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ζαγορίου Α. Ράπτη, και εκ μέρους του Δήμου Δωδώνης ο Γ. Θεοχάρης. Στη σύσκεψη παραβρέθηκε και ο περιφερειακός σύμβουλος Σπ. Πάικας, ενώ γραπτή επιστολή απέστειλε, λόγω αναγκαστικής απουσίας,  ο περιφερειακός σύμβουλος Β. Γοργόλης. 

 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου