Ήπειρος

Υιοθετούμε το αρχαίο θέατρο των Γιτάνων

Off

Το Αρσάκειο Γυμνάσιο Ιωαννίνων και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων διοργάνωσαν την Κυριακή, ενημερωτική εκδήλωση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων για την παρουσίαση του πολιτιστικού προγράμματος «Υιοθετούμε το αρχαίο θέατρο των Γιτάνων». 
Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από τους μαθητές της Α΄ τάξης του Αρσακείου Γυμνασίου Ιωαννίνων κατά τη σχολική χρονιά 2014-2015 και εντάσσεται στη δράση «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα», που ξεκίνησε με τη συνεργασία του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ και της Κίνησης Πολιτών «Διάζωμα» στο πλαίσιο του προγράμματος «Κοινωνικό Σχολείο».
Στην αίθουσα του Αρχαιολογικού Μουσείου οι ίδιοι οι μαθητές παρουσίασαν τις δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν και τις δράσεις που ανέλαβαν στη διάρκεια του προγράμματος, τις μεθόδους εργασίας που ακολούθησαν και την εμπειρία από το πρόγραμμα «υιοθεσίας» του αρχαίου θεάτρου των Γιτάνων.
Επίσης υπήρξαν σύντομες εισηγήσεις από τους Γεωργία Πλιάκου και Γεώργιο Ρήγινο, αρχαιολόγους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας, σχετικά με τις εκπαιδευτικές δράσεις που σχεδιάστηκαν για το αρχαίο θέατρο των Γιτάνων και τις προοπτικές ανάδειξης του θεάτρου μέσα από τις εργασίες αναστήλωσης και αποκατάστασης που ξεκινούν άμεσα. 
Στην εκδήλωση παρέστη ο Πρόεδρος της Κίνησης Πολιτών «Διάζωμα», Σταύρος Μπένος και ο Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων, Χρήστος Μαραζόπουλος.

 

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ