Επικαιρότητα

Παρουσίασε τα επιχειρήματα για μονάδα βιορευστών

Off

Συνάντηση με τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας Βασίλη Μιχελάκη είχε την Πέμπτη, ο Δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης,

με αντικείμενο τη δημιουργία μονάδων βιορευστών στα σύνορα του Δήμου Δωδώνης και συγκεκριμένα στην περιοχή «Πολιτσές – Μάντρα – Κλαρί» της Κοινότητας Λύγγου.

Ο κ. Ντακαλέτσης ζήτησε τη συνάντηση, ενόψει της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΠΕΣΠΑ) της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο πρόκειται να γνωμοδοτήσει για την εξέταση του φακέλου αδειοδότησης της συγκεκριμένης επενδυτικής δραστηριότητας, πριν την απόφαση του Συντονιστή.

Με την υπ’ αριθμ. 54/2020 απόφασή του το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Δωδώνης έχει εκφράσει την αντίθεσή του στην εν λόγω επένδυση, γιατί, όπως αναφέρει «θεωρεί πως ως γειτνιάζουσες με πολλές ιδιοκτησίες της Κοινότητας Κωστάνιανης, οι μονάδες βιορευστών θα υποβαθμίσουν με μη αναστρέψιμες περιβαλλοντικές συνέπειες, την ποιότητα της καθημερινής ζωής των κατοίκων αλλά και θα θίξουν τα πολιτιστικά μνημεία του Δήμου Δωδώνης που βρίσκονται στην περιοχή (ο Ιερός Ναός Ταξιαρχών Κωστάνιανης που αποτελεί μνημείο του 13ου αιώνα μ.Χ. και η Εκκλησία της Παναγιάς στη θέση «Καστέλι»), όπως και τον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Δωδώνης. Παράλληλα, εκτιμάται ότι με την υλοποίηση της εν λόγω επένδυσης, δημιουργούνται τετελεσμένα σε ό,τι αφορά τον αναπτυξιακό σχεδιασμό του Δήμου Δωδώνης, δεδομένου ότι η δημοτική αρχή έχει ήδη υποβάλλει αίτηση χρηματοδότησης του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου Δωδώνης».

Στηρίζοντας την προσπάθεια της Επιτροπής Αγώνα, ο Δήμος Δωδώνης έχει αναθέσει σε τεχνικό σύμβουλο την τεκμηρίωση της άποψης που θα καταθέσει ενώπιον του ΠΕΣΠΑ στην επικείμενη συνεδρίαση και ο κ. Ντακαλέτσης παρουσίασε τα επιχειρήματα του Δήμου Δωδώνης, στον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας.

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ