Τελευταία Νέα

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 02:01
Τελευταία Ενημέρωση: 08 Μαρτίου 2021
Επικαιρότητα

Στοχευμένα τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων

Off

Ακόμη περισσότερο στοχευμένα θα είναι το επόμενο διάστημα τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που πλήττονται από την πανδημία, ανακοίνωσε ο αναπλ. υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης, που μίλησε στο ITV το βράδυ της Παρασκευής. 

Η προσδοκία και ελπίδα όχι μόνον των επαγγελματιών, αλλά και του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, είναι το λιανεμπόριο να αρχίσει να επαναλειτουργεί μέχρι το τέλος Μαρτίου και σταδιακά να ανοίγουν και περισσότερες δραστηριότητες, αφού η παράταση του lockdown κοστίζει για κάθε μήνα 2,5 – 3 δισ. στην ελληνική οικονομία. 

Ο κ. Σκυλακάκης ανέφερε, ότι στο πλαίσιο ενίσχυσης των επιχειρήσεων έχουν ήδη μετατεθεί χρονικά στο τέλος του έτους, οι πληρωμές των οφειλών, ενώ το οικονομικό επιτελείο σχεδιάζει δύο επιπρόσθετα μέτρα. Το πρώτο είναι ο καθορισμός του ποσοστού από τις πρώτες φάσεις της Επιστρεπτέας που δε θα επιστραφεί και το δεύτερο, η επιδότηση των λειτουργικών δαπανών των επιχειρήσεων, με την αφαίρεση όμως των ενισχύσεων, που έχουν ήδη δοθεί σε αυτές.

Μιλώντας τέλος για το Ταμείο Ανάκαμψης, ο κ. Σκυλακάκης τόνισε, ότι αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση η ενίσχυση του αγροδιατροφικού τομέα, με οριζόντιες και κάθετες συνεργασίες επιχειρήσεων και μονάδων, αλλά δεν έδειξε ιδιαίτερα αισιόδοξος για την ένταξη του άξονα της Ιόνιας – Ιωάννινα – Κακαβιά στο Ταμείο Ανάκαμψης, αφού μέχρι σήμερα, όπως είπε, και άλλες παρόμοιες προτάσεις χωρών μελών της Ε.Ε για οδικές υποδομές έχουν απορριφθεί.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ