Τελευταία Νέα

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023 04:57
Τελευταία Ενημέρωση: 09 Μαρτίου 2021
Επικαιρότητα

Θετική εξέλιξη για τις ελληνικές εξαγωγές, η αναστολή των δασμών Τραμπ

Off

Την πρόσφατη συμφωνία αναστολής των δασμών, που είχαν επιβληθεί επί προεδρίας Τραμπ, από τις ΗΠΑ, χαιρετίζουν, με κοινή τους δήλωση, η αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ευρωβουλευτής της ΝΔ, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου και ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης, ως μέλος της Επιτροπής Γεωργίας του ΕΚ.

«Η πρόσφατη συμφωνία μεταξύ του Προέδρου των ΗΠΑ, κ. Τζο Μπάιντεν και της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για την κατάργηση των δασμών ως 25% στις ελληνικές εξαγωγές στις ΗΠΑ, επιβεβαιώνει ότι οι επίμονες και στοχευμένες προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης και των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας απέδωσαν καρπούς», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Η συγκεκριμένη συμφωνία αποτελεί μία πολύ θετική εξέλιξη για τις ελληνικές εξαγωγές στις ΗΠΑ», υπογραμμίζουν οι δύο ευρωβουλευτές της ΝΔ και προσθέτουν: «Πλέον, εμβληματικά ελληνικά προϊόντα, όπως η φέτα, το ελληνικό γιαούρτι, τα ροδάκινα και τα μεταποιημένα ροδάκινα, αλλά και όλα τα ελληνικά προϊόντα, δεν θα επιβαρύνονται με πρόσθετους δασμούς, γεγονός που θα συμβάλλει στην απρόσκοπτη εξαγωγή των ελληνικών προϊόντων στη μεγάλη αμερικανική αγορά».

«Συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για να προωθήσουμε τα ελληνικά προϊόντα στο εξωτερικό, να διασφαλίσουμε μεγαλύτερο εισόδημα για τους Έλληνες παραγωγούς», τονίζουν, στη δήλωσή τους.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ