Τελευταία Νέα

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023 04:03
Τελευταία Ενημέρωση: 11 Μαρτίου 2021
Επικαιρότητα

Πώς θα μπορούσε να ενισχυθεί το ΕΣΥ με τους ιδιώτες γιατρούς

Off

Κάθε άλλο παρά εντυπωσιακή και μαζική μπορεί να χαρακτηριστεί η ανταπόκριση των ιδιωτών ιατρών στην έκκληση του υπουργείου Υγείας να ενισχύσουν το ΕΣΥ, αποδεχόμενοι την ανοιχτή πρόσκληση, να στελεχώσουν τα δημόσια νοσοκομεία, ώστε να αναχαιτιστεί το νέο κύμα της πανδημίας. 

Τα κίνητρα που ανακοινώθηκαν από τον υπουργό Υγείας Β. Κικίλια, μπορεί να ακούγονται ελκυστικά, στην πράξη όμως όπως αποδείχθηκε και το Φθινόπωρο στην αντίστοιχη έκκληση, ο αριθμός των ιδιωτών που ανταποκρίθηκε δεν επαρκούσε για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες στα νοσοκομεία.

Ο Θεόδ. Παπακώστας, Γεν. Γραμματέας του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων μιλώντας στο ITV υποστήριξε, ότι θα ήταν περισσότερο λειτουργικό για το σύστημα υγείας, να ενισχυθούν οι ιδιώτες ιατροί των κρίσιμων για την πανδημία ειδικοτήτων, ώστε να διαχειρίζονται τα περιστατικά που φτάνουν στα ιατρεία τους με ακόμη καλύτερο τρόπο, ώστε να μην διακομίζονται στα νοσοκομεία, αλλά να μένουν στο επίπεδο της πρωτοβάθμιας υγείας.

«Οι ιδιώτες ιατροί των ειδικοτήτων αυτών ήδη συμμετέχουν στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας και θεωρούμε, ότι θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμο να ενισχυθούν για να κάνουν ακόμη καλύτερα τη δουλειά τους, γιατί αυτό θα βοηθήσει στην ανάσχεση του κύματος και της πίεσης που δέχονται τα νοσοκομεία. Δεν υπήρχε μεγάλη ανταπόκριση μέχρι σήμερα, για διάφορους λόγους, αφού κάποιος που είναι συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ, μπορεί ίσως να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του στο ιατρείο, ενώ κάποιος που δεν είναι και μετακινηθεί στο ΕΣΥ, θα χρειαστεί αρκετούς μήνες, αφού επιστρέψει στο ιατρείο του, για να επιστρέψει και στην κανονική του λειτουργία», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Παπακώστας. 

 

Τα κίνητρα

Τα κίνητρα που δίνονται στους γιατρούς είναι σημαντικά, όπως υπενθυμίζουν πηγές του υπ. Υγείας: Μηνιαία αμοιβή 2.000 ευρώ, αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη, η οποία δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, τέλος ή εισφορά, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

Πέραν αυτού, προβλέπεται και αμοιβή για τη συμμετοχή τους σε εφημερίες (εφόσον συμμετέχουν) ίση με αυτή του Επιμελητή Β’, ενώ προβλέπεται και σημαντική μοριοδότηση στη διαδικασία πλήρωσης θέσεων του ΕΣΥ αντίστοιχη όσων υπηρετούν σε απομακρυσμένες περιοχές για όσους συνεργαστούν.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ