Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024 06:02
Τελευταία Ενημέρωση: 24 Μαρτίου 2021
Πολιτισμός

Μηνύματα για την Επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης

Off

Μηνύματα για την Επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης αποστέλλουν οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

 

Η Μαρία Κεφάλα

Σε μήνυμά της για την επέτειο η Μαρία Κεφάλα, βουλευτής της ΝΔ αναφέρει:

«Διακόσια χρόνια συμπληρώνονται εφέτος από εκείνη την κομβική Άνοιξη που οι Έλληνες αποφάσισαν να διεκδικήσουν με «Αρετή και Τόλμη» την Ελευθερία τους και να παραμείνουν ζωντανοί. 

Η Ελληνική Επανάσταση του `21 δικαίως ανήκει στις μεγάλες στιγμές του Ελληνισμού και της ανθρωπότητας εμπνέοντας τις επόμενες γενεές και εμψυχώνοντας τους πολίτες σε δύσκολους καιρούς δοκιμασίας. 

Με σεβασμό στο ένδοξο παρελθόν μας και στη συλλογική μνήμη, με την πατριωτική ευαισθησία και ευγνωμοσύνη που αρμόζει στους αγωνιστές της ιστορίας μας, με τη σύνεση και τη σωφροσύνη που επιβάλλει η τρέχουσα εσωτερική και διεθνής συγκυρία και κυρίως με το όραμα για ένα πιο ελπιδοφόρο αύριο, έχουμε χρέος να σταθούμε όρθιοι απέναντι στις σύγχρονες προκλήσεις. 

Ας πορευθούμε ενωμένοι με βασικό εφόδιο εκείνο των προγόνων μας που δεν ήταν άλλο από «της καρδιάς το πύρωμα»!».

 

Η παράταξη «Γιάννενα Τώρα»

Η δημοτική παράταξη «Γιάννενα Τώρα» με επικεφαλής τον Άρη Μπαρτζώκα, αναφέρει στο μήνυμά της:

«Στις 25 Μαρτίου του 1821, οι Έλληνες ύψωσαν το λάβαρο της Επανάστασης και ξεκίνησαν τον ένοπλο αγώνα απέναντι στους Οθωμανούς κατακτητές, που για αιώνες καταδυνάστευαν τον Ελληνισμό, υπάγοντάς τον σε καθεστώς δουλείας, ταπείνωσης και τρομοκρατίας. 

Οι Έλληνες, με λιγοστά μέσα αλλά με περίσσιο θάρρος και πατριωτισμό, εισήλθαν σε έναν πολύχρονο αγώνα για να διεκδικήσουν την πολυπόθητη ελευθερία και την εθνική τους ανεξαρτησία. Σήμερα, 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, τιμούμε τους αγώνες όλων των επώνυμων και ανώνυμων ηρώων προγόνων μας, που χάρη στη δική τους αυτοθυσία μπορούμε να ζούμε σε ένα ελεύθερο και δημοκρατικό κράτος, να δημιουργούμε, να μορφωνόμαστε και να ονειρευόμαστε ένα καλύτερο μέλλον.

Εμείς οι νεότεροι έχουμε το ηθικό χρέος να γίνουμε οι θεματοφύλακες των ιδανικών των ηρώων του 1821, να καιροφυλακτούμε απέναντι στις εθνικές προκλήσεις και να αγωνιζόμαστε για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Χρόνια πολλά Ελλάδα, χρόνια πολλά στον Ελληνισμό ολόκληρης της Οικουμένης»

 

Ο Δήμαρχος της Άρτας

Ο Δήμος Αρταίων συμμετέχει στον εορτασμό ανήμερα της 25ης Μαρτίου, με δράσεις προσαρμοσμένες στις ειδικές συνθήκες της πανδημίας.

Σήμερα θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα του Γεωργίου Καραϊσκάκη στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Το Μήνυμα του Δημάρχου Χρ. Τσιρογιάννη: 

«Τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 σηματοδοτούν 200 χρόνια ελευθερίας και υπερηφάνειας για όλο τον Ελληνισμό απανταχού της γης. Mας θυμίζει τις αρετές και τις δυνατότητες του ελληνισμού όταν δίνει με ομοψυχία μάχες, ακόμη και άνισες. Μας θυμίζει, όμως, και τα λάθη που κάναμε. Γιατί πίσω από τις μεγάλες εθνικές αποτυχίες υπήρχε η διχόνοια και πίσω από τις μεγάλες εθνικές επιτυχίες υπήρχε η ενότητα. Εύχομαι, η σημερινή ημέρα να είναι μια ημέρα χαράς αλλά και περίσκεψης. Για όσα πετύχαμε, αλλά και για εκείνα που μας έχουν κρατήσει πίσω. Και όλοι μαζί, με αυτή την παρακαταθήκη της γνώσης του παρελθόντος, να μπορέσουμε να χαράξουμε έναν νέο δρόμο εθνικής υπερηφάνειας στα χρόνια που έρχονται. Χρόνια Πολλά με Υγεία σε όλους τους Αρτινούς».

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ